9 начина да разберете, че един филм е посредствен

9 начина да разберете, че един филм е посредствен

Някои хора просто трябва да хвърлят един поглед на плакат за предстоящ филм, за да разберат, че ще бъде посредствен и че няма нужда да бързат към киносалона. Но други не осъзнават това, докато не стане твърде късно. И още по-малко хора всъщност могат да кажат какво точно се е объркало и защо филмът не ги е удовлетворил.

1. Комедия с екшън актьор 

Идва момент, когато актьорите, които играят готини момчета, решават да сменят жанра си. През повечето време нищо добро не произтича от това. Разбира се, има някои положителни примери. Арнолд Шварценегер беше наистина добър в Twins and Kindergarten Cop. Но той вече беше склонен към комедия, дори в неговите екшън филми.

Вин Дизел се опита да направи нещо подобно в The Pacifier, но филмът беше силно критикуван. Друг тъжен пример е Силвестър Сталоун, чийто експеримент с комедия в Stop! или My Mom Will Shoot  почти му струва кариерата.

2. Самият филм изглежда като любителско видео

Този метод на снимане трябва да ви накара да се почувствате сякаш сте във филма. И първите филми с този метод постигнаха точно този ефект, но днес тази техника вече е прекалено използвана.

Този ефект не ни позволява да се концентрираме върху филма. Трудно е да се разбере какво се случва във филма, което е много лошо. 

3. Това е 3-та, 4-та или друга част

Това е знак, че създателите на филмите се интересуват повече от печалбата, отколкото от качеството на филмите. Някои от отрицателните примери са Twilight, Divergent и The Hunger Games. Има положителни примери като Логан, Властелинът на пръстените и Играта на играчките.

Понякога първите филми са толкова успешни, че студията решават да направят продължение, когато историите по принцип приключат.

4. Трейлърът казва: "По действителен случай."

Разбира се, има много страхотни филми, които са базирани на истински истории (като Apollo 13 и Adrift). Но много често фразата "По действителен случай." се използва просто за маркетингови цели и днес не звучи толкова вълнуващо, както преди. Това е вид манипулация: създателите искат да ви накарат да симпатизирате на героите.

5. Комедиен филм със стари актьори в главните роли

Комедийните филми с по-възрастни актьори в тях много си приличат. Обикновено сюжетът се върти около герои, които ще отидат някъде, за да си спомнят младостта и да се справят с определени проблеми по пътя. Разбира се, има много шеги за виаграта и младите момичета, които един от героите обича.
Примери за тези филми включват Last Vegas и Old Dogs.

6. Филмът е базиран на видео игра

Много често емблематичните видеоигри получават филми, базирани на тях, като Warcraft, Max Payne, Prince of Persia: The Sands of Time, Doom и други. Обикновено тези филми не излизат добре и са много критикувани. Причината вероятно е, че видеоигрите позволяват на потребителите да ги контролират, а филмите не.

7. Трейлърът казва: "От създателите на..."

Когато чуете "От създателите на..." просто изключете филма и потърсете друг. Това е трик. Използват популярни филми, които се харесват от всички, защото когато видите името на популярен филм, ще искате да гледате и този филм. 

8. Клиширани постери

Ако плакатът има размазана светлина и има герои, които казват нещо направо в камерата, вероятно е лош филм. Понякога плакатите дори могат да ви помогнат да предскажете на къде отива историята. Ако върху него има сграда, вероятно там ще свърши филмът.

9. Момичета с красиви тела

Ако филмът предложи красиви женски тела през първите 10 минути, вероятно няма какво друго да предложи. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay