Кои са храните, които намаляват риска от рак?

Риба и зеленчуци за превенция срещу рак

Според учени от университета "Лома Линда" в САЩ най-добрата практика за отлична превенция срещу възникване на ракови заболявания е в диетата си да заложим предимно на риба и зеленчуци, като намалим чувствително приема на месо.

Изследователите установяват, че хората, чиято диета е изградена изцяло от зеленчуци, плодове, бобови храни и риба, намаляват със сериозен процент вероятността да се разболеят, включително и от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при жените.

Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав и висока усвояемост, мазнини и комплекс от минерални вещества. Различните видове риба могат да предложат доста ценни съставки. Месото на повечето нейни представители е богато на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол.

Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак на дебелото черво, сочи и проучване проведено в Loma Linda University в САЩ.

Още полезна информация за това как зеленчуците и рибата намаляват риска от рак, ще научите във fitwell.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти