Боя за коса и тонер за коса- каква е разликата?

Боя за коса и тонер за коса- каква е разликата?

Винаги ще подкрепяме промяната на цвета на косата за всеки, който иска да опита нещо ново. Всъщност към момента има около дузина идеи за цвят на косата, които са много актуални. Въпреки това може да е трудно да сортирате всички налични опции и да разберете коя цветова обработка е най-подходяща за вас. Два добри примера са боите за коса и тонерите за коса - и двете нанасят цвят върху косата, но имат напълно различни резултати.

Каква е разликата между боя за коса и тонер за коса?

Тонерът е течна формула, която може да се добави към боядисана или изсветлена коса, за да омекоти или подобри цвета. Междувременно боята за коса е продукт, който се прилага, за да се промени напълно пигмента на косата ви.

Основната разлика е количеството водороден пероксид, което съдържат. Боята за коса може трайно да промени цвета на косата, като я направи по-тъмна или по-светла, а също така може да покрие белите коси. Тонерите се използват за регулиране или неутрализиране на нежелани тонове. 

Тонерите обикновено се използват за изравняване на цвета на косата или за премахване на жълти или оранжеви тонове на руса коса. Ако искате да промените напълно естествения си цвят на косата или да прикриете белите коси, трябва да използвате боя за коса вместо тонер.

Кога е добре да се използва тонер вместо боя?

Когато искате нещо по-трайно, боята за коса е правилният избор. Тонерите, от друга страна, са малко по-нежни и обикновено се нанасят след боядисване на косата. Оттенъкът при използването на последния също ще има малко по-кратък живот. Тонерът обикновено трае две до четири седмици или 12 измивания на косата, стига да използвате шампоан, предназначен за боядисана коса.

Можете също така да изберете полуперманентен тонер, ако искате малко по-безопасна алтернатива на боята. Тонерите съдържат много по-малко водороден пероксид и постигат само полутрайни резултати. Водородният пероксид е това, което "разкъсва" косъма, така че пигментът да може да проникне във външния слой на косата и да се задържи. Колкото повече се използва водороден пероксид, толкова повече външният слой на косата става повреден.

Как се нанасят тези продукти?

Това наистина зависи от това как предпочитате да свършите работата. Ако боядисвате косата си у дома (което не бихме препоръчали, освен ако не е крайно необходимо), може да забележите, че някои комплекти за боядисване на коса идват с бутилка с дълга дюза, за да ви помогнат да разпределите равномерно продукта по косата си. За да имитирате по-добре салонното изживяване обаче, най-вероятно би било по-добре да нанасяте боята с четка върху суха коса по същия начин, по който би го направил професионалист.

Процесът на нанасяне на тонер също варира в зависимост от вида, който сте избрали. Ако искате просто да добавите блясък или да неутрализирате нежеланите нюанси, нанесете върху мокра коса. Ако искате по-драматична промяна, се нанася върху суха коса, защото тогава косата е по-пореста, което означава, че ще попие по-добре новия цвят на косата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay