Втори живот за боклуците по софийските улици

Градът, който никога не мете

Градът, който никога не мете. Така бихме нарекли София, ако трябваше да я сравняваме с Ню Йорк. Боклуците са навсякъде по софийските улички – централни и крайно квартални. Впрочем може и да сме свикнали как изглежда средата, която ни заобикаля. Случаен минувач обаче със сигурност би се шокирал от боклучавия вид на столицата ни.

 

Момчил, Косьо, Ивайло и Илиан са колеги в рекламна агенция и всеки ден обядват заедно. Търсят алтернативни на джагата начини за изпускане на напрежението, но все нещо не им достигат идеи. Докато в една обедна почивка не намират стар хладилник, чиито бели, самотни стени изрисуват до последния квадратен сантиметър. Така всяка следваща обедна почивка се превръща в поредното търсене на захвърлени мебели, уреди, прозорци и всякакви други подходящи "платна".

 

Две години по-късно четиримата не работят заедно, но продължават да рисуват по изхвърлените предмети на улицата. Вече уличните творци имат блог, в който качват снимки на удостоените с тяхното внимание боклуци. Или ако трябва да използваме правилната терминология - "трашчета".

 

Момчетата оставят произведенията си, където са ги намерили, за да им дадат шанс за нов живот. Така изкуството им пътува, било то и до близкото сметище. Имат идея в зародиш – да пишат инициали и контакт за обратна връзка на гърба на рисунките. И когато някой спаси произведение от уличния живот, да прати снимка с информация къде се намира то в момента.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Пресичам на червено и един полицай ми подвиква:- Госпожо, Вие накъде?- Отивам на гости у Мимето, теб какво те интересува, мъжът ми знае!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти