9 любопитни факта за анимационните герои

9 любопитни факта за анимационните герои

Всички сме гледали "Красавицата и Звяра", "Цар Лъв" и "Шрек" хиляди пъти и ги знаем наизуст. Използваме цитати от тях и помним всички емблематични моменти, но все още не знаем много от интересните истории зад героите. 

Прочетете 10 любопитни факта за някои от най-обичаните анимационни герои: 

Първоначално Шрек бил с червен нос, нямал зъби и живеел на бунище

В черновите Шрек бил много различен от Шрек, който познаваме. Имал червен нос, бил без зъби, носел сандали и изглеждал много по-глупав. В книгата, на която е базирана анимацията, той бълва огън.

Освен това той не заживявал в блатото веднага. Той трябвало да живее на бунище близо до село. Но тези идеи не съвпадали с образа на самотен и неразбран герой. Затова създателите решили да го поставят в блатото.

Красавицата и Звяра

Най-старата версия на "Красавицата и Звяра" била различна от анимационния филм на Дисни. Принцът загубил баща си, когато бил дете, така че майка му трябвало да управлява кралството и го оставила на грижите на зла фея. Така феята превърнала принца в звяр, защото той не я обичал. 

Бела

Първата филмова адаптация на "Малките жени" на Луиза Мей Алкът, издадена през 1933 г., е вдъхновение за създателите на "Красавицата и звяра". Независимият нрав на Бел се основава частично на Джо Марч.

Джо е най-умната сред сестрите си, обича да чете и пише и не й харесвала идеята за брака. В модерната версия (2019) това е героинята на Сирша Ронан.

Джаки Чан озвучава китайската версия на Красавицата и Звяра

В Китай Звярът от "Красавицата и Звяра" е озвучен от Джаки Чан. Актьорът се нуждаел и от музикалното образование, което получил в оперното училище. Освен че озвучава един от героите, той изпява и част от песента, включително най-известната песен от "Красавицата и звярът" на Селин Дион и Пийбо Брайсън в оригиналната версия.

Скар от "Цар Лъв" трябвало да бъде бабуин

Оригиналната версия на Цар Лъв била много различна от това, което ние познаваме. Историята била съсредоточена около състезанието между лъвове и бабуини. Скар пак бил антагонист, но бабуин. Симба също не напуска кралството, а става "мързелив, небрежен, ужасен герой" заради манипулациите на Скар. 

Феите от Спящата красавица са базирани на възрастни жени

Създателите на анимациите наблюдавали възрастни дами на сватбени тържества и в хранителни магазини. Те забелязали някои ключови особености в поведението им: много жени носели шапки и вървели бързо, независимо къде отиват. На това се основават 3-те добри феи, Флора, Фауна и Merryweather.

Диего не е трябвало да оцелее в края на Ледена епоха

В края на първата "Ледена епоха" имаше сцена, в която Диего се бие с други саблезъби тигри. Той беше ранен, а други герои загубиха надежда, че ще живее. Но скоро Диего се събужда и настига приятелите си.

В първата версия на анимацията Диего всъщност умира. Но тази сцена била прекалено тъжна и щяла да разплаква децата, така че създателите решили да променят съдбата на Диего, така че той да участва в следващите части на филма. 

Рапунцел

Една от основните цели на аниматорите била да създадат ефект, който да прилича на маслена картина. Те не искали никакъв фотореализъм, просто искали да направят косата на Рапунцел да изглежда великолепна. Картините на Жан-Оноре Фрагонар са използвани като препратка за създаване на косата.

Прототипът на Елза била Ейми Уайнхаус

Един от 2-те главни героини в Замръзналото кралство първоначално е вдъхновена от Ейми Уайнхаус – британска певица с трагична съдба. В ранните етапи на създаването на филма, Елза имала тъмна коса и големи очи.

Художничката Клеър Кийн, която е работила по този герой, също казва, че си я представяла с дълбок, прочувствен глас и драматични промени в настроението. Но след това героинята се промени доста. Но драмата в погледа на Елза и големите й очи останаха непроменени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay