Телешко къри Масаман

02.02.2023 | 17:00
Комбинация между тайландска, индийска и малайзийска кухня, това леко сладко къри включва крехко задушено телешко месо, картофи и лук, задушени в богато подправен, ароматен кокосов бульон. Сервирано върху ориз, няма нищо по-засищащо и вкусно ястие.  Масаман е сладко, меко къри. Въпреки че е...

Пиле с каперси в тиган оп Сицилиански

22.03.2022 | 14:00 по статията работи: Jenite.bg
Тази вкусна вечеря в тиган заимства най-доброто от сицилианската кухня. Маслини, каперси, лимон и бяло вино създават истинска магия благодарение на тези златисти, сочни пилешки бутчета. Необходими продукти: 8 пилешки бутчета с кости и...

Полезен ли е лукът?

18.02.2022 | 16:00 по статията работи: Jenite.bg
Лукът е странен зеленчук- или го обичате, или го мразите. Средно положение няма. Ако не обичате лук, добре е да помислите отново. Лукът е много полезен за здравето, така че е добра идея да го включите в менюто си.  Най-общо казано лукът е...

Кратка история, разказана чрез парченце лук

07.01.2022 | 10:00 по статията работи: Jenite.bg  13
Тези илюстрации са дело на художник, илюстратор, аниматор и разказвач, който не само вижда лица навсякъде, но и вижда истории в тези лица. Докато готви и реже лук в кухнята се ражда идеята за тази история, разказана чрез илюстрации и парченце лук....

Ориз с лук по френски

24.09.2020 | 17:00 по статията работи: Jenite.bg
Карамелизиран лук, маслен ориз басмати и разтопено сирене- страхотна комбинация!  Необходими продукти: 6 с. л. масло 1 с. л. зехтин 2 големи глави лук, нарязан 1 1/4 ч. л. сол 6 скилидки чесън, накълцан 1 с. л. мащерка 1 ч. л. черен пипер 1/4...

Фритата с картофи, бекон и фета

17.07.2020 | 17:00 по статията работи: Jenite.bg
Тази фритата е достатъчно хранителна, за да я хапвате както за закуска, така и за обяд или вечеря. Рецептата, която ще ви предложим е за 3-4 порции.  Необходими продукти: 600 грама картофи 2 с. л. зехтин сол и черен пипер на вкус 3-4 филийки...

Как да карамелизираме лук правилно?

07.09.2019 | 12:00 по статията работи: Jenite.bg
Карамелизираният лук се готви на ниска температура и бавно, докато стане златист и сладък. И става толкова вкусен, че ще имате желание да започнете да го ядете направо от тигана. Лукът става сладък и буквално пристрастяващ. Ето какво трябва да имате...

Френска супа с лук

08.10.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тази супа е традиционно френско ястие, но рецептата, която ще ви покажем е леко изменена. Вкусът е невероятен, пригответе си я вкъщи. Ето как: Необходими продукти: 4 с. л. масло 3 големи глави лук 2 с. л. брашно сол черен пипер 1/2 ч. бяло вино 2 ч....

Супер лесни пролетни вечери: Тарт с карамелизирани моркови и лук

22.04.2018 | 16:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тарт е много универсално ястие. То е подходящо за закуска, обяд и вечеря. Тарт е ястие, подобно на пай, киш и други тестени храни. Тартът се прави само с една кора, което е основната разлика с пайа. Ето как да си приготвите тарт с карамелизирани...

Супа с домати и босилек

27.09.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Добре е да се насладим на пресните зеленчуци, докато още можем. Доматената супа е лятна, но защо да не оползотворим последните домати за сезона? Доматената супа с консервирани домати просто не е същата. Тази супа изисква малко съставки, но има...

Трикове как да не плачем, докато режем лук

17.09.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Лукът придава вкус на всяко ястие, но това, което не обичаме в него е, че предизвиква нашите сълзи.. (а изобщо не обичаме да ревем за шяло и нещяло.. ) Ето защо с триста мъки успяваме да нарежем лука. Ще ви кажем няколко трика, благодарение на които...

Трябва ли да съхранявате лука в хладилника?

28.04.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Една от многото храни, които не трябва да охлаждате, е лукът. Ако съхранявате лука в хладилника, вероятно ще се изумите от това, което ще прочетете. Истината е, че изобщо не си правите услуга като охлаждате лука. По-добре го дръжте далече от...

Сок от лук срещу досадното посивяване на косата

02.11.2015 | 17:38 по статията работи: Jenite.bg
Всяка една от нас е наясно, че с годините косите ни ще загубят цвета си и ще се "сдобият” по естествен път и без предизвестие с омразния сив оттенък. Това е така, защото с напредването на възрастта способността на космения фоликул да...

Лучена маска за два пъти по-бърз растеж на косата

05.08.2015 | 16:30 по статията работи: Jenite.bg
Всяка жена се сблъсква с редица проблеми, които засягат косата - цъфтеж, окапване, сплъстяване… Особено ако имате дълга коса, най-вероятно ежедневно се борите с тези и редица други препятствия.В случай че имате особено голямо желание да...

5 бели зеленчука, към които трябва да посягате по-често

24.04.2014 | 13:20 по статията работи: Боян Кърпачев
Щом настъпи пролетта, вече можете отново да посегнете към белите дрехи в гардероба си. Е, за подобен тип съвети може да следите нашата рубрика "Мода", в която ще разберете дали светлите дрехи са актуални.Има един по-добър начин да наблегнете на...

Златни правила за здрави зъби

23.02.2013 | 09:28 по статията работи: Станислава Добрева
Или здрави правила за златни зъби? Може би устата е единственото място, на което нямаме желание да носим златни украшения. Затова, като добри момичета, посещаваме зъболекарския кабинет дори при най-малки оплаквания. Редовните профилактични прегледи...

Пържоли, ама с бира!

16.02.2013 | 10:26 по статията работи: Марина Янева
Гладни ли сте вече? Гладни сте. Хората, които обичат пържоли, винаги са гладни. Занимава ли ви се да ги приготвяте по сложни рецепти със задушаване, запържване, а след това и запичане? 100% не.Ето защо в този съботен предиобед взехме съдбоносно...

Ароматни печени зеленчуци

08.01.2013 | 09:43 по статията работи: Станислава Добрева
Печено, не пържено, както се казва в рекламите напоследък. Не знаем дали можем да вярваме на производителите, но със сигурност нямаме съмнения в рецептата, предоставена ни от колегите от Kulinar.bg.И децата знаят ползите от зеленчуците, затова...

Седмица на супата: Арменска с кюфтета

08.12.2012 | 11:23 по статията работи: Марина Янева
По време на нашата Седмица на супата се опитваме да ви представим възможно най-различни рецепти. Под номер шест, или иначе казано, в събота, се пада тази Арменска супа с кюфтета.Необходими продукти500 гр. кайма200 гр. ориз1,5 л пилешки бульон120 мл...

Седмица на супата: Картофено-лучена с подправки

03.12.2012 | 11:42 по статията работи: Марина Янева
Притиснати от хладното време и необходимостта на организма от вкусна храна, взехме важно решение. Ще посветим първата седмица на декември на супите. За целта ще ни помагат колегите от Kulinar.bg, които имат опит в създаването на топли вкусотии. Днес...

Зрял боб без чорба

25.05.2012 | 10:16 по статията работи: Марина Янева
Зрелият боб обикновено се приготвя с изброените по-долу зеленчуци, но на вкусна чорба в огромна тенджера. Сега ще ви предложим един вариант, който също ще ви допадне, ако обичате тези зрънца. Тази салата засища и е много полезна, струва си да я...

Пастички от леща и кафяв ориз

23.05.2012 | 12:17 по статията работи: Марина Янева
Малко индийска, малко италианска, идеята на тази стриктно вегетарианска рецепта е хитрото използване на продуктите и безгрижното й изпълнение. Резултатът е просто, но много вкусно ястие.Необходими продукти за 4 порции:    1 ч.ч. кафяв...

Салата от "парашутчета" с пармезан

19.05.2012 | 10:04 по статията работи: Деси Николова
Като деца мнозина от нас са си правили импровизирана трапеза с кюфтета от кал и салати от глухарчета/жълтурчета. Но не всяка пораснала домакиня знае, че тези интересни представители на флората могат да се прилагат и в истинската кухня за...

Рьощи за швейцарска трапеза

09.05.2012 | 14:39 по статията работи: Марина Янева
Ако сте чули нещо за швейцарска кухня, вероятно е ставало дума за шоколад или сирена. А ако не е било за нито едно от двете, тогава са били споменати хрупкавите картофени палачинки рьощи. Като отворихме дума, ще ви разкажем как точно се приготвят....

Печена пъстърва с азиатски съставки

14.03.2012 | 16:38 по статията работи: Марина Янева
Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата.Необходими продукти за 4 порции:4 по-дребни пъстърви4 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио1 скилидка чесън,...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay