10 признака, че съдомиялната ви е за смяна

10 признака, че съдомиялната ви е за смяна

Да се ​​уверите, че домът ви винаги е безупречен, не винаги е лесно и може да отнеме много време. Разбира се, има различни начини да улесните домашните задължения. Например, можете да си вземете прахосмукачка робот или пък да си вземете миялна машина. Ако вече имате съдомиялна машина, тогава знаете колко полезна може да бъде тя и вероятно не бихте искали да се върнете към миенето на съдове на рък. Ето защо е важно да знаете кога се нуждае от смяна.

Остатъци от храна

Няма смисъл от съдомиялна машина, ако след употребата ѝ съдовете все още са мръсни. Ето защо може да се наложи да се отървете от вашата съдомиялна машина, ако я настройвате на пълен цикъл и все още намирате храна върху чиниите.

Има препарат по съдовете

Неизправните съдомиялни не изплакват напълно сапуна от вашите съдове. Независимо дали ще откриете мехурчеста пяна или засъхнал сапунен филм, това е знак, че има проблем, който може да не успеете да отстраните.

10 признака, че съдомиялната ви е за смяна

Не подсушава съдовете

След като вашата съдомиялна машина измие съдовете, тя трябва да използва горещ въздух, за да изсуши всичко по време на своя цикъл. Ако това не се случи, вашите съдове може да се окажат на ивици и петна. С остаряването на вашата съдомиялна машина тя може да намали силата си на изсушаване и съдовете ви да останат мокри.

Използва твърде много вода

Съдомиялните се нуждаят от определено количество вода, за да свършат работата си правилно. По-новите уреди обаче често са направени така, че да използват по-малко ресурси. Ако по-старата ви съдомиялна машина използва твърде много вода, тогава може да помислите за поодмяна с по-съвременен модел.

Използва твърде много енергия

По същия начин, по който новите съдомиялни могат да пестят вода, те могат да бъдат и по-енергийно ефективни. Не само, че по-старите модели са склонни да разчитат на повече мощност поради дизайна си, но и съдомиялните машини могат да използват повече енергия с напредване на възрастта и се нуждаят от допълнителен тласък всеки път, когато ги включите.

Неприятна миризма

Има много причини, поради които вашата съдомиялна машина може да започне да издава неприятна миризма. Въпреки че може да успеете да се справите с проблема, като пуснете съдомиялната си без нищо в нея няколко пъти, все пак се уверете дали не е причинена от повреда.

Мухъл

Ако количеството е малко, тогава може да успеете да се отървете от него с прецизно почистване. Въпреки това, ако проблемът е твърде широко разпространен в машината или е постоянен, тогава може би е време да се отървете от този уред, така че да не замърсява с мухъл върху вашите съдове.

10 признака, че съдомиялната ви е за смяна

Ръжда

Въпреки че съдомиялните машини са предназначени да устояват на ръжда, те все пак могат да се поддадат на проблеми с течение на времето, когато повърхностите са се износили. Ако забелязвате ръжда върху или във вашата съдомиялна машина, това може да е знак, че структурата на уреда се разрушава.

Настройките не работят

Вашата съдомиялна машина вероятно разполага различни опции, когато става въпрос за почистващи цикли. Ако тези настройки са нарушени, вашата съдомиялна машина определено няма да бъде толкова полезна, колкото е била досега.

Някои части са счупени/повредени

Вратата на вашата съдомиялна вече не се отваря както трябва? Може би решетката несе плъзга плавно, държачът за прибори не излиза или центрофугата е развалена. Докато някои счупени части могат лесно да бъдат поправени от вас или от професионалист, за други не си струва да харчите време или пари за поправка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay