9 неща, които жените с чисти къщи, правят

9 неща, които жените с чисти къщи, правят

Намирали ли сте си извинения, за да не пуснете свой приятел да ползва тоалетната ви преди да отидете на кино? Винаги се изчервявате и ставате кълбо от нерви, когато неочаквани гости влязат в дома ви? Изглежда, че в дома ви цари хаос.

Представете си колко по-приятен би бил животът, ако бяхте от онези вечно подредени хора, чиито домове могат да бъдат готови 15 минути след новината, че ще идват гости. Трябва да знаете, че са необходими доста тренировки, за да се превърнете в богиня на почистването. Нужни са ежедневна работа и предварителна подготовка, за да поддържате къщата си в състояние, близко до съвършенството.

Представяме ви 9 навика, които жените с чисти къщи, имат. И как може да ги въплътите в своето ежедневие, за да не живеете в безпорядък повече.

Оправете си леглото. Преди да излезете за работа (или още по-добре, преди да излезете от спалнята) си оправете леглото. Ако бързате, издърпайте завивката си до възглавниците и я пригладете, за да наподобите оправено легло. Този прост акт създава усещане за ред във вашата спалня.

Изпразнете съдомиялната сутрин. Подредете всички съдове от миялната по местата им. Така няма да има нужда да се занимавате с тях по време на приготвянето на вечерята. А и няма да трупате мръсните чинии в мивката през деня, а направо ще ги разположите в миялната.

Перете редовно. Прането по график ще ви предпази от натрупването на огромна купчина с дрехи. А и винаги ще имате под ръка чисто бельо. Многочленните семейства перат всеки ден, но ако живеете сами, прането в няколко определени дни през седмицата трябва да е достатъчно.

Използвайте кошници, за да организирате нещата си. Когато има място за всичко, е по-лесно да запазите всичко на мястото му. Разпръснете дървени или метални кошнички, подхождащи на интериора ви, из цялата къща и добавете рафтове, върху които да съхранявате по-тежките неща.

Не отлагайте. Когато получите пратка, я разопаковате веднага и изхвърляте опаковката? Същото се отнася и за справянето с бъркотиите. Колкото по-дълго чакате, толкова по-трудно ще се справите с разхвърления дом.

Подреждайте дрехите си. Колкото и да ви се иска веднага след като се приберете да хвърлите работните си дрехи и да облечете пижамата, отделете време, за да ги сгънете, окачите на закачалки или хвърлите в банята. Подредените хора го правят. Направете това и гардеробът ви ще ви благодари.

Чистете, докато действате. Домът ви може да стане образец за чистота като почиствате, докато вършите други неща. Ако изплакнете дъската за рязане, докато пастата се вари или започнете да зареждате съдомиялната машина, докато пилето се пече, основната работа ще бъде свършена до момента, в който сервирате вечерята.

Никога не си лягайте, докато кухнята ви не е почистена. Съпротивлявайте се на желанието да си легнете веднага след обилната вечеря. Измийте съдовете, почистете плота и масата. Така ще спестите време сутрин.

Планирайте. Независимо дали става дума за избора ви на тоалет за следващия ден или за почистващи препарати, които трябва да купите, за да се справите с банята през уикенда, планирайте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

7 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay