С прическа под бельото

Какво искат мъжете, жените и законите

С прическа под бельото
We heart it

Интимното окосмяване е един от онези въпроси, които тревожат и мъже, и жени, но рядко някой се осмелява да ги обсъжда гласно. Ако повечето хора са приели, че сексът е тема табу, то обсъждането на косъмчетата, скрити под бельото, също остава забранено.

Американските университети често правят различни проучвания. Не са пропуснали и да запитат дамите какви интимни прически предпочитат. Отговорите на жените в различните възрасти са прекалено близки, за да бъде установена някаква закономерност.

И все пак, младите дами, които все още изпитват известни притеснения от сексуалния си живот, се стремят всичко да бъде перфектно. Когато правиш нещо за пръв път или с нов човек, е логично да изпипаш и последния детайл. Затова жените се обезкосмяват абсолютно навсякъде, използват ароматизирани лосиони, доверяват се на скъпи парфюми. Всичко в името на доброто първо впечатление и още по-добрия секс.

Когато обаче една двойка се превърне в дългогодишна такава, партньорите се чувстват по-спокойни един с друг, вярват си и си позволяват да демонстрират напълно човешки физиологични явления. Едно от тях е да не се стремят да бъдат непрестанно гладки "отдолу".

Важният въпрос, в случая, е: какво искат мъжете?

Ами искат всичко. И имат различни вкусове и предпочитания. Както някои от нас харесват силния пол с брада, а други не се чувстват привлечени от този тип, така и те си имат слабости. Най-важното обаче е, че когато обичат партньорката си, окосмяването е детайл, който пренебрегват изцяло.

За да разберете какво иска мъжът до вас, може би е най-удачно да го обсъдите. В днешно време липсата на интимни косми е приета за естественото женско състояние, затова започнете от там. Впоследствие е възможно трендовете "долу" да бъдат променени.

От медицинска гледна точка, окосмяването е полезно за нормалното функциониране на тялото, защото предпазва от навлизането на микроорганизми в интимните зони. Точно както косъмчетата в носа изпълняват същата функция.

Интересно е, че интимната прическа е претърпяла промени през годините. В Древна Гърция, например, явно се е считало, че липсата ѝ е била срамна, защото са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса. Ще пропуснем да коментираме втората част от наказанието.

През 2005 година пък, в щата Мисури е приет закон, според който непълнолетните момичета, които искат гладки интимни зони, трябва да получат официално разрешение от родителите си. Разни нации, разни идеали, бихме казали ние, позволявайки си да перефразираме популярната фраза.

Всъщност, всяка дама е изправена пред труден избор, когато става въпрос за най-интимните части на тялото ѝ. Ако реши, че не иска косми, то решението е лесно. Но ако прецени, че не желае да се раздели с тях, то има няколко прически, между които да избира.

Бразилската лента представлява напълно "почистени" интимни зони, но с тънка лентичка по средата. Оказва се, че точно този стил е сред най-възбуждащите за мъжете, затова и ви го споделяме първи.

Бикини стилът почиства окосмяването почти навсякъде, но не съвсем. Отпред се оставят косми, само че дотолкова, че да не бъдат видими от банския, например.

Френският стил е много подобен на бикини стилът, само че окосмяването, което се премахва в предната част, е повече.

Ако пък ви интересува как се нарича пълното обезкосмяване, то отговорът е "бразилски фул", но надали ще се наложи да го използвате.

Имайте предвид, че всяка интимна промяна може да доведе до напълно нови усещания. Ако от една "прическа" преминете на съвсем различна, то е възможно това да се отрази най-вече на партньора ви, но в положителен план. Разликата "там долу" е възможно да го накара да се чувства по нов начин и да създаде чувство у него, сякаш е с нова жена, но едновременно с това да знае, че сте вие и удоволствието да бъде двойно. Не забравяйте, че разнообразието е основата на всяка стабилна връзка.

Каквото и да изберете за интимните си части, внимавайте за начините, по които го постигате. Бръсненето е най-лесно и бързо, но най-вредно и болезнено. Ограничете използването на самобръсначката и се доверете на колата маска, а ако имате възможност - защо не и фото или лазерна епилация. Последните три решения определено са най-ефективни.

За финал ще споделим с вас един израз, който научихме току що. Ние си имаме "пеперуди в стомаха”, а французите си имат направо "пеперуди на любовта". Само че значенията, които се влагат в двете словосъчетания, са напълно различни, защото т.нар. "papillons d’amour" са само поетичното наименование на срамните въшки. Французи, какво да ги правиш.

345 14
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.20
Silvana Tsocheva 06.02.2013|14:21
Права си Габи, хигиената не е въпрос дали има или няма косми някаде по тялото. Проблема идва от честотата на къпането. Защото може да си "бразилски фул" и пак да вониш като клошар. Може да си с "бикини линия" и да ухаеш на "розички" :)))
19
Gaby Kostadinova 25.05.2012|16:51
И по главата имате косми,що не ги махнете,за да ви е по-хигиенично?? Много сте изпростели..
18
Красимира Катинова 28.04.2012|17:04
определено предпочитам "бразилския фул"
17
kalina manolova 09.04.2012|10:25
16
Jurnalisti Jurnalisti 08.04.2012|14:42
"Интересно е, че интимната прическа е претърпяла промени през годините. В Древна Гърция, например, явно се е считало, че липсата ѝ е била срамна, защото са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса. Ще пропуснем да коментираме втората част от наказанието." -КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ПРОЧЕТОХ ТОКУ-ЩО???????????????
15
Карла Христова 06.04.2012|18:14
Пише, че космите предпазват от заразяване, но сякаш не са много приятни наистина.
14
Хорхе Ринков 06.04.2012|17:12
Или просто да не се сношаваме с всеки срещнат...
13
Kamen Grusev 06.04.2012|17:10
Ето откъде идвал фактът, че в Древна Гърция на хомотата се гледало с добро око и дори тези хора били считани за по-възвишени от "нормалните" :)
12
viktoriq doncheva 06.04.2012|17:06
въпрос на избор
11
Георги Жеков 06.04.2012|17:05
Ха-ха, да им е харесало, викаш :)
10
Mitko Peev 06.04.2012|17:04
Така че, за да нямаме "papillons d’amour", трябва да изкореним окосмяването от нашите гениталии!
9
Георги Гантанджиев 06.04.2012|17:04
може след ряпата да са минали към хомосексуалните предпочитания
8
Георги Гантанджиев 06.04.2012|17:03
"Интересно е, че интимната прическа е претърпяла промени през годините. В Древна Гърция, например, явно се е считало, че липсата ѝ е била срамна, защото са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса. Ще пропуснем да коментираме втората част от наказанието." - Това с ряпата направо ме разби. Аз харесвам бразилски фул, така ли беше? :)))
7
Dobri Jotev 06.04.2012|17:02
Но с нея е по-възбуждащо.
6
Petyr Botev 06.04.2012|17:01
"В Древна Гърция, например ... са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса." Подозирам, че мъчението с ряпата е било предназначено за прелюбодейци с хомосексуални предпочитания.
5
katya noveva 06.04.2012|16:57
4
Diana Nenova 06.04.2012|16:47
Намирам за по-хигиеничната липсата на окосмение, но всеки си решава.
3
черното влечуго 06.04.2012|16:35
По-добре без прическа :).
2
Батко съссладко 06.04.2012|16:35
Шокирана съм :).
1
David Hayemaker 06.04.2012|16:35
Ау, каква ли е тази прическа? :)
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти