"Грузински легенди" ще танцуват в София

Танци от Грузия

"Грузински легенди" ще танцуват в София

Музикално-балетната трупа "Грузински легенди" ще изнесе представление в София на 31 май в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите. Шоуто, което ще представят в столицата, се казва "Самая".

 

"Самая" е описван като алегоричен разказ за вечната борба между доброто и злото. В него зрителите ще видят битките и победите, любовта и омразата, живота и смъртта и най-вече гордостта и смелостта на грузинския народ. Самата история представлява множество малки драми, пресъздадени посредством песен, музика и танц.

 

Според изпълнителите, които в края на май ще играят в София, "грузинският танц е като огледало на живота - в него се отразява цялото му разнообразие." Танците ще са съпроводени от традиционна грузинска музика, като в представлението има соло изпълнения на виртуозни перкусионисти и свирачи на саламури (традиционен духов инструмент).

 

Билети за спектакъла "Самая" на трупата "Грузински легенди" вече се продават в мрежата на Ticketplus, на касата на НДК и в "Дюкян Меломан". Цените варират от 30 лв. до 60 лв.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay