Ангажираните ръце: част от рецептата за шастие

Унищожи стреса собственоръчно

Ангажираните ръце: част от рецептата за шастие
http://fashionista.com/2007/12/sew-a-needle-pulling-thread/

Освен символ на женственост и нежност, ръцете ни играят ключова роля и за широките и искрени усмивки. Ние не разбираме твърдението "ръцете ни носят щастие", но нашите баби знаят за това. И като се замислим, може би наистина е така.

 

Според неврологът Кели Ламбърт: "Когато плетем или извършваме градинарска работа, готвим или просто сменяме крушката в банята, ние "обливаме" мозъка си с нещо като психични "витамни". Нашите баби или прабаби, които са работили неуморно на двора, за да отгледат истински и натурални зеленчуци, са развили естествен щит срещу депресията. Проблемът на модерния човек се крие във факта, че той работи със своите ръце механично и не се наслаждава на това. Но не трябва да забравяме, че мозъкът се нуждае от смислени задачи, за да функционира хармонично. Казано по-просто: трябва да се стараем да полагаме повече усилия, изискващи размишления и логично мислене."

 

Следващият път вместо отново да се настаните удобно пред телевизора и да оставите деня да отмине безцелно, се захванете с нещо по-полезно. Нещо изискващо усилия, но и носещо удовлетворение. Научете се да шиете или да плетете. Замислете се само как бихте могли да презаредите зимния си гардероб собственоръчно, или да залеете близките с подаръци.

 

Просто е време за полезни усилия. Не се оставяйте на измамния мързел, криещ се пред компютъра. Нали имате воля да промените лошите навици?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Две блондинки си говорят: -Муцка, винаги изглеждаш много добре. Стегната. Стройна. Как го правиш - попитала едната блондинка? -Занимавам се с народни танци. -Ау-у, колко интересно! И какви танци...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти