Виенски шницел

Класика в жанр "ястия от месо"

Виенски шницел

Средностатистическият чревоугодник не може да живее без месни ястия. Така и ние. Обичаме вкусотии всякакви, а днес ще си сготвим нещо от Австрия. Най-вкусните шницели стават от вайсбрат, който е кръглият мускул на бута и се нарича още "фалшиво филе”. Останалата важна информация също ще я споделим с вас, стига да ви е дошъл апетитът и музата за готвене.

Необходими продукти за 4 порции:

3 филии бял хляб

800 г телешки вайсбрат

4 с. л. брашно

2 яйца

2 с. л. масло

2 с. л. олио

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. За да са хрупкави шницелите, средата на хляба се стрива на дребни трохи, които се оставят да изсъхнат.

2. Месото се нарязва на 4 филии под лек ъгъл на мускулните влакна. Всяко парче се разчуква между два листа прозрачно фолио, докато достигне дебелина от 3 мм.

3. Всеки шницел се поръсва със сол и черен пипер, като се обтрива добре. Поръсва се с брашно и се изтупва. Потапя се в разбитите яйца и после в трохите. С помощта на тъпата страна на острието на ножа се оформя решетка. За да са приятно хрупкави, шницелите може да се сложат във фризера за 15-20 мин.

4. Маслото и олиото се разтопяват и щом се сгорещят, се слагат шницелите. Пържат се на 120° С около 3-4 мин. от всяка страна.

5. Ако е необходимо, в тигана се прибавя още мазнина за останалите шницели. По традиция се сервират с картофена салата и резен лимон.

сп. Меню

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



41
Не е посочен 01.02.2012|15:13
Задължително с картофена салата с лук за гарнитура!
40
Не е посочен 01.02.2012|15:10
Пържи се на много силен огън и за малко, защото е тънък!
39
Не е посочен 01.02.2012|15:06
много тънко начукано телешко месо - там е тайната, приятели!
38
Не е посочен 01.02.2012|14:07
едва ли, иначе щяха да се похвалят :)
37
Не е посочен 01.02.2012|12:19
ох и аз, а като гледам тези статии стомаха ми започва да стърже оооооще повече :(
36
Не е посочен 01.02.2012|12:03
Много апетитно изглежда, :)
35
Не е посочен 31.01.2012|19:05
кога успя да го пробваш,бе :)))
34
Не е посочен 31.01.2012|19:03
кажи,че виенски е по-добър и записвам веднага рецептата
33
Не е посочен 31.01.2012|18:53
Шницела в Австрия и Германия няма нищо общо с този в България.
32
Не е посочен 31.01.2012|18:53
Шницела е много вкусен.
31
Не е посочен 31.01.2012|18:53
Жените случайно да не във Виена? :)
30
Не е посочен 31.01.2012|18:24
умирам от глад
29
Не е посочен 31.01.2012|18:14
ще си направим такъв:)
28
Не е посочен 31.01.2012|17:59
предпочитам да избягвам пърженото,че после ми излиза през носа!
27
Не е посочен 31.01.2012|15:50
не е здравословно, но пък е вкусно :)
26
Не е посочен 31.01.2012|15:49
затова мисля да я изпробвам :)
25
Не е посочен 31.01.2012|15:48
а за вечеря не става ли?
24
Не е посочен 31.01.2012|15:44
изглежда примамливо вкусно, трябва да приложа у дома тази рецепта
23
Не е посочен 31.01.2012|15:40
Много обичам шницели, а този изглежда много апетитен. Май довечера ще метна няколко в тигана :)
22
Не е посочен 31.01.2012|14:43
Страхотно изглежда.....ама и както е така и с питието и с гарнитурката:)
21
Не е посочен 31.01.2012|14:22
ще си направавя шницел, защото досега никога не съм готвила
20
Не е посочен 31.01.2012|14:16
чудесен вариант за вечеря
19
Не е посочен 31.01.2012|14:10
Живо мъчение си е понякога да ги гледам тези снимки. :)
18
Не е посочен 31.01.2012|14:07
Наздраве тогава:)
17
Не е посочен 31.01.2012|14:04
Ха, втренчих се в бялото винце:)
16
Не е посочен 31.01.2012|14:00
Аз не се кефя много на шницели:)
15
Не е посочен 31.01.2012|13:57
доста вкусно изглежда,браво
14
Не е посочен 31.01.2012|13:36
много бих се радвала на такъв обяд.
13
Не е посочен 31.01.2012|13:25
изглежда много апетитно
12
Не е посочен 31.01.2012|12:31
Особено в комбинация с варени картофи...
11
Не е посочен 31.01.2012|12:09
ооо...каква вкусотия- изглежда невероятно:)
10
Не е посочен 31.01.2012|12:02
Изглежда и звучи вкусно... супер идея за вечеря!
9
Не е посочен 31.01.2012|12:01
Ау, шницели от кога не съм яла
8
Не е посочен 31.01.2012|11:54
Звучи вкусно, но се опитвам да не ям пържено!
7
Не е посочен 31.01.2012|11:38
По скоро обяд, месото е тежка храна и не се препоръчва за вечерно хранене, по трудно се преработва, следователно се пълнее:)
6
Не е посочен 31.01.2012|11:37
Домашно приготвен шницел с гарнитура салата от варени картофи и лук е прекрасно ястие и с малко червено вино става идеална вечеря.
5
Не е посочен 31.01.2012|11:35
Благодаря за рецептата. Още довечера ще ги приготвя, тъкмо се чудех какво да е менюто за вечеря.
4
Не е посочен 31.01.2012|11:30
обожавам шницели, още днес ще дам рецептата да ми го приготвят, а и домашно приготвен със сигурност ще е много по-вкусен
3
Не е посочен 31.01.2012|11:28
оооо. това ми е едно от любимите ястия. как ме сетихте да си направя една такава вечеря.
2
Не е посочен 31.01.2012|11:28
Аз обичам да експериментирам и мисля да пробвам рецептата, може да стане добре,поне ще е домашно приготвен
1
Не е посочен 31.01.2012|11:27
При положение, че на магазина ги продават готови само да ги запържим леко, защо да си играя да го приготовлявам, това е само загуба на време.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay