Жената и болките й

Eжемесечният ужас на жените

 Жената и болките й

Менструалните болки могат да бъдат много мъчителни, дори кошмарни. И в двата случая не трябва да се примиряваме с тях.

 

Само ние - жените, знаем много добре колко ужасни може да са болките по време на менструация и за това решихме да направим проучване сред няколко специалиста и да изберем начини, с които всяка от нас да си помогне следващият път, в който не й се става от леглото.

 

Помощ от гинеколога: при първата поява на болки вземете ибопруфен. Той потиска производството на простагандини – химикалите в тялото, които са основните причинители на болка. Може да приемете до 800 милиграма на всеки 6 до 8 часа. Ако това не помогне, попитайте гинеколога си относно противозачатъчни, които би ви препоръчал. Те нормализират хормоналния хаос и елиминират менструалните болки.

 

Помощ от диетолога: проучвания предполагат, че приемането на 1 200 милиграма калций на ден може да редуцира менструалните симптоми, включително и болки. Така че пийте спокойно нискомаслено мляко – кисело и прясно, соево мляко и сокове. Някои марки млека съдържат витамин D, който засилва абсорбацията на минерала.

 

Помощ от специалиста по акупунктура: акупресурата може да помогне да успокоите дискомфорта при менструация. Използвайки палеца и показалеца си, притиснете леко кожата между първия и втория пръст на крака за една минута. Повторете и на другия крак. Препоръчително е да пиете чай приготвен от билката донг куай, за да отпуснете мускулите на матката си и да подобрите циркулацията на кръвта.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay