„Лили” – план за побъркване на противника

Излиза ново издание на романа „Лили” от класиците на българската детска литература Братя Мормареви, за да покаже, че животът може да е адски забавен, когато си на девет.

„Лили” – план за побъркване на противника

Авторите на две от класиките в златния фонд на българската детска литература –"Войната на таралежите”, "Васко да Гама от село Рупча” – Братя Мормареви се завръщат отново с "Лили”, за да докажат, че някои истории нямат възраст. Може ли детството и лятото да продължат вечно?

Лили съвсем не е малка. След 5 години ще навърши четиринайсет. Което си е една напълно сериозна възраст, която позволява далеч не само обичайните момичешки забавления. Тя може сама да гони крадец на жп гарата, да се намесва в сделки с наркотици и да шокира и престъпници, и полиция, и най-вече да се забавлява в този свят, който просто не е готов за сблъсъка си с лудетина като нея!

Но това далеч не е всичко. На Лили ѝ предстои най-голямото приключение на живота ѝ. Откакто родителите ѝ са се развели миналото лято, единственото, за което тя е в състояние да мисли, са сложни планове как да ги накара да разберат, че са родени един за друг. Обаче понякога възрастните са много по-глупави от децата.

Сега на Лили ѝ предстои да пътува сама с влака до Бургас, за да отиде на гости на баща си в Созопол. Това е направо идеално! Тя ще има цяло лято пред себе си, всичкото време на света, за да го прекара с баща си. Напълно самички – те двамата, любимото ѝ куче Роки и… новата му съпруга и нейният противен син!

Това е катастрофа отвъд всякакви пропорции. Сега Лили трябва да оправя проблемите на цялото си семейство. И сякаш това не е достатъчно, някой краде кучета в града, шпиони и измамници надничат иззад всеки ъгъл, а на всичкото отгоре изневиделица се появява и извънземното Локи Три, който дори обещава на момичето да я заведе на родната си планета.

Животът е наистина сложна работа, когато си на девет.

"Лили” – шеметна история с цяла лавина от приключения от класическия тандем Братя Мормареви, излиза в ново издание с твърди корици за децата на някогашните деца. Несъмнено някои таралежи се раждат с повече бодли от други – но дяволитото непокорство винаги побеждава над всяко зло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay