“Нещо хубаво ще се случи в България” са думите на хуманитарния лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар

Специалното събитие „Шесто чувство“ в киноцентър „Бояна“ събра над 2000 човека на живо, министри, посланици и онлайн зрители от над 50 държави, за да медитират заедно със световноизвестния духовен учител от Индия

“Нещо хубаво ще се случи в България” са думите на хуманитарния лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар

По покана на Киноцентър Бояна, в края на месец юли (29.07.) духовният водач Гурудев Шри Шри Рави Шанкар посети София на специално организирано събитие "ШЕСТО ЧУВСТВО". Българското представителство на международната организация, на която Рави Шанкар е основател - "Изкуството да живееш", организира масови духовни практики и беседа, водена от него на тема – как да открием вътрешния си мир.

На събитието присъстваха посланиците на няколко държави - американският посланик Херо Мустафа, индийският - Н. П. Санджай Рана и на Черна гора – Йелена Филипович. Бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов почете събитието лично и бе уважен от самия Шри Шри, който му връчи книгата си "Лични бележки за искрения търсач".

"Знаете ли, аз пътувам по целия свят, но никога не се чувствам като чужденец. Чувствам се като едно с останалите. Нямам бариера, не се чувствам като различен от останалите. Ние сме едно, ние сме като едно глобално семейство. И макар и всеки от нас да е различен, мисленето и интересите ни са различни, но в същото време ние сме едно човечество, едно семейство.”, са думите на мъдрия духовен водач.

“Нещо хубаво ще се случи в България” са думите на хуманитарния лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар

Хиляди хора от България и света - любители на йогата, медитациите и духовните практики, на живо и онлайн, станаха част от групова медитация на българска територия и се докоснаха до духовния водач за всички. Популярният по цял свят духовен лидер дойде у нас с посланието, че България може да помогне за постигането на световен мир, чрез масови духовни практики и медитации, на чисто енергийно ниво. "Въпреки местната и глобална криза, нещо хубаво ще се случи с България. И хората трябва да вярват и да имат надежда”, спомена Гурудев Шри При рави Шанкар по време на посещението си. За него България е част от неговото глобално семейство, "пълна с хубави хора”.

"Ако всеки мисли за себе си, светът ще бъде в хаотично положение. Хората трябва да поставят нацията, страната и хората на първо място, после себе си. Ако всеки мисли за другия, светът ще бъде по-добро място”. Това е "лекът” според духовния водач, за да постигнем по-бързо предстоящото щастие в страната ни. 

“Нещо хубаво ще се случи в България” са думите на хуманитарния лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар

По време на своята беседа, Гурудев Шри Шри Рави Шанкар не пропусна да сподели мъдри мисли, като: "Животът е пътешествие от едно тъжно "не знам" до едно щастливо "не знам". Докато не се отърсим от миналото и не спрем да се притесняваме за бъдещето, никога няма да оценим настоящето. Любовта е всичко, което ни заобикаля. Природата на нашето съзнание. Когато преодолеем стреса, съзнанието ни излиза от своите граници и започва да възприема и чувства нещата по истинския начин. Това е любовта. Депресията и тъгата унищожават човека. Трябва да бъдат преодоляни, за да погледнем на живота си в по-широк спектър”. Според водача, депресията е най-големият проблем в момента. На всеки 45 секунди някой от целия свят се самоубива и именно заради това медитацията е много важна. А в момент на технологичен бум, йогата въвежда духовния баланс. 

По време на събитието, посетителите успоредно имаха възможност да посетят йога практики, да се насладят на редица различни атракции, сред работилници за рисуване с къна, на кулинарни шедьоври от индийски, веган и вегетариански ресторанти и много други. В програмата на събитието бяха включени разнообразни йога практики и аюрведа семинари.

“Нещо хубаво ще се случи в България” са думите на хуманитарния лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар

Гурудев Шри Шри Рави Шанкар е хуманитарен деец, основател на международните организации – фондация "Изкуството да живееш" и Международна асоциация на човешките ценности. Организатор е на хуманитарни, образователни и благотворителни проекти и събития по цял свят. Шри Шанкар е номиниран за Нобелова награда за мир и е приносител за социалния мир в Колумбия. Гурудев е почетен гражданин на редица държави и е гост и лектор на някои от най-важните световни конференции. Това е третата визита на Шри Шри Рави Шанкар у нас. Предишните две са през 2012 и 2020 година.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay