„Погубени“ от Карин Слотър – специален агент се изправя срещу безмилостен садист

„Погубени“ от Карин Слотър чертае дълбоки резки, като преплита минало и настояще в мрачен танц на мъченията.

„Погубени“ от Карин Слотър – специален агент се изправя срещу безмилостен садист

От днес по книжарниците вече можете да откриете трилъра "Погубени" от Карин Слотър, бестселъровата авторка на "Пропукване", "Триптих", "Добрата дъщеря" и "Красиви момичета". Еднакво обичана от публиката и критиците, Слотър е събитие в трилъровата литература, чийто завладяващ и неповторим стил прави романите ѝ бестселъри в над 120 държави по света.

„Погубени“ от Карин Слотър – специален агент се изправя срещу безмилостен садист

Когато възрастна двойка кара по пътищата, за да отиде на гости на семейството на сина си, те не очакват на пътя им да изскочи млада жена. Нещо повече, жената е покрита с ужасяващи белези – знаци за чудовищни мъчения, дело на истински психопат. Кожата ѝ е покрита със синини, дълбоки прорезни рани личат на хълбока ѝ, а някой с хирургическа прецизност е извадил едно от ребрата ѝ. Но откъде се е появила?Край пътя няма нищо.

Сара Линтън е загърбила болезненото минало и е доволна от работата си като лекар в спешното отделение на малка болница. Тя прави всичко възможно да се отдалечи от дните, когато е била съдебен лекар, от полицейската работа, отнела съпруга ѝ. Но когато линейка докарва на смяната ѝ изтезаваната жена, сякаш сенките от миналото отново протягат пръсти към нея.

Специален агент Уил Трент веднага се заема със случая. В малка горичка край пътя, където жената е намерена, Уил открива подземна пещера – дупка към ада, пълна с всякакви инструменти за мъчение и унижение. Няма съмнение, че избягалата жертва е успяла да се измъкне именно оттам. Нещо повече – тя не е била сама. Когато втора жена е намерена мъртва, провесена от дърво в горичката, а трета жена на сходна възраст изчезва безследно в рамките на няколко дни, става ясно, че ужасяващото престъпление е излязло от ума на истински садист.

Никой не знае какво цели чудовището... но то няма да спре, докато не утоли глада си за ужас.

Карин Слотър запраща читателя в бездната още с първите страници и превръща в своя запазена марка постоянното напрежение до самия край – облекчена въздишка е възможна едва след затварянето на последната страница."Погубени" е третият роман с участието на специален агентУил Трент.

Карин Слотър ни отвежда на дълбоки и тъмни места, на които други писатели не смеят да отидат. Тя е един от най-смелите писатели на криминална литература в наши дни.

Уошингтън Пост

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay