„Сицилианецът” от Марио Пузо в ново луксозно издание

Втората книга, в която участва фамилията Корлеоне, е разтърсваща средиземноморска трагедия без аналог.

„Сицилианецът” от Марио Пузо в ново луксозно издание

След публикуването на луксозното издание на емблематичния роман "Кръстникът” от американския писател c италиански произход Марио Пузо и няколко седмици след стогодишнината от рождения ден на автора на български език с нов вид се завръща и "Сицилианецът”.

Достойното продължение на най-популярната мафиотска сага се появява в превода на Весела Прошкова и корицата на Дамян Дамянов, за да пренесе читателя някъде през 1950 г. – там, където шедьовърът, вдъхновил Франсис Форд Копола, е оставил Майкъл Корлеоне.

От върховете на сенчестия бизнес в самото сърце на Америка младият мъж се е озовал в Сицилия. И точно когато принудителното му изгнание е на път да приключи, му е възложена нова задача – да открие и придружи до "страната на неограничените възможности” местния престъпник Салваторе Джулиано. Taка Майкъл ще докаже своята лоялност.

Това пътуване съвсем не крие своите сенчести рискове – Джулиано е сложна личност с още по-сложни и оплетени връзки. От една страна, той се възприема от хората като сицилианския Робин Худ, поел нa кръстоносен поход срещу корупцията във властта и срещу самата мафия. От друга, мистериозната му фигура, изгубила се нейде из мъгливия и скалист италиански ландшафт, отдавна се е превърналa в многолика легенда. За едни той е благороден смелчага, за други е неустоим любовник, а за трети – свиреп враг…

Сблъсъкът между него и сенчестите структури, чието влияние стига далеч отвъд Океана, е неизбежен.

Мафията очаква поредната си жертва. А Майкъл ще трябва да докаже, че е достоен наследник на прочутата фамилия.

„Сицилианецът” от Марио Пузо в ново луксозно издание

Безкомпромисен, напрегнат и заплетен, "Сицилианецът” е виртуозно постижение на криминалната проза, което по нищо не отстъпва на своя прочут събрат.

Жестоко романтична и лирична, тази средиземноморска трагедия е оригинален прочит на вечния сблъсък между справедливостта и предателството, между дълга към семейството и собственото оцеляване.

Марио Пузо  е роден през 1920 г. в семейство емигранти от Сицилия, живеещи в Ню Йорк. По време на Втората световна война служи в Азия и Германия. Най-популярният му роман "Кръстникът” е екранизиран в трилогия, режисирана от Франсис Форд Копола. Трите филма получават общо 9 награди "Оскар” и още 20 номинации. "Сицилианецът" пък се озовава в киносалоните благодарение на Майкъл Чимино през 1987 г.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay