1 нещо, което трябва да избягвате, за да имате здраво сърце

1 нещо, което трябва да избягвате, за да имате здраво сърце

Когато става дума за здравето на сърцето, всички знаем едни общоприети правила: не трябва да бъдем прекалено дебели, трябва да избягваме да консумираме мазнини, не бива да пушим и да прекаляваме с алкохола и трябва да спортуваме редовно. Всички тези неща са страхотни, наистина ще предпазят сърцето ви, но повечето хора не знаят, че всъщност има още много неща, които вредят на сърцето ни. Например, има един вид храна, който е изключително вреден за нашето сърце. 

Най-накрая захарта е призната за най-големия враг на сърцето. Консумирането на захар води до сериозни здравословни проблеми. Дължим епидемията от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания на пропагандата на захарта и високо фруктозен царевичен сироп от 80-те години на миналия век. 

Фруктозата се превръща директно в мазнини, тъй като тялото не може да я преработва като източник на енергия по същия начин като глюкозата. Така че ние поемаме храна, която отива направо в нашите запаси от мазнини. Запасът от мазнини е един от най-големите фактори за сърдечни заболявания. 

И докато връзката между мазнините и здравето на сърцето е доказана, захарта е много по-опасна от мазнините и протените. 

Разбира се, трябва да бъдете много внимателни с приема на мазнини. Транс мазнините трябва да  бъдат абсолютно изключени от менюто. Наситените мазнини трябва да бъдат не повече от 10% от дневния приема на калории. И докато внимавате с приема на мазнини, обърнете внимание и на захарта. Спрете да пиете газирани и подсладени напитки и изберете вода.

Препоръчително е да консумираме не повече от 6 супени лъжици или 25 грама захар на ден. Четете внимателно етикетите за хранителните съставки и следете количеството на добавената захар. Тя има десетки имена, включително царевичен сироп, декстроза, глюкоза и захароза.

Като намалите приема на захар не само спасявате външния си вид, но и сърцето си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay