10 признака, че тялото ви е пълно с токсини

10 признака, че тялото ви е пълно с токсини

Токсините присъстват навсякъде около нас, било то във въздуха, който дишаме, във водата, която пием, или в храната, която ядем. Дори любимият ви смартфон е пълен с достатъчно бактерии, за да ви направи сериозно болни. Всеки ден токсините се натрупват в нашето тяло и ако достигнат повратна точка, може да получите тежко заболяване.

Ето няколко признака, че тялото ви е пълно с токсини:

1. Имате запек

Когато ядем храна, ние също така по невнимание консумираме много химикали, които идват с нея, като консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Червата, които са натоварени с храносмилането, също трябва да се справят с всички тези токсини. Това натрупване на токсини може да доведе до разстройство на стомаха и запек.
Яденето на органични храни, ограничаването на приема на алкохол и пиенето на много вода би трябвало да помогнат за разрешаването на проблема.

2. Съзнанието ви е замъглено

Ако се чувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин след сън през нощта, вредните токсини могат да са виновни. Тези токсини причиняват поредица от реакции, които пресъхват основните витамини и минерали, от които тялото се нуждае, за да функционира.

3. Дезодорантът не помага при изпотяване

Взели сте сутрешния си душ, сложили сте дезодорант, но въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях. Токсините могат да ви накарат да миришете зле! Тези токсини, когато се усвояват, произвеждат газове и миризми, които докато излизат през телесните ви пори могат да създадат неприятна миризма. 

4. Болки в ставите и мускулите

Ако имате мускулни и ставни болки, причината може да бъде натрупването на токсини. Болките и крампите в тялото са индикатори, че може да имате възпаление в тялото си. 

5. Нови петна по кожата

Кожата е най-големият орган в тялото ни и често е изложена на замърсяване. Също така, продукти като шампоани, балсами, сапуни и лосиони, които използваме, могат да съдържат вредни химикали. Излагането на толкова много токсични химикали може да доведе до симптоми като акне, обриви и екземи.

6. Заспиването е трудно

От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга могат да развалят съня ви. Високите количества токсини в организма могат да доведат до ниско ниво на хормона, който контролира съня, и по този начин да повлияе негативно на съня ви. Безсънието може да доведе до сериозни здравословни проблеми, така че ако мислите, че заспиването става все по-трудно, помислете за това да направите детоксикация.

7. Качвате килограми

Въпреки всички тренировки, които правите във фитнеса, ако продължавате да качвате килограми, може би нещо не е наред с хормоните ви. Токсините могат да окажат неблагоприятно въздействие върху нивото на определени хормони в организма, включително тези, които са отговорни за поддържането на теглото. Преминаването към здравословна диета и получаване на детоксикация трябва да помогне.

8. Имате лош дъх

Лошият дъх обикновено е симптом на храносмилателни проблеми. Това се случва, когато храносмилателната ви система трябва да се бори, за да усвои всичко, което ядете. Но храносмилателните проблеми могат да възникнат и когато черният дроб се бори да почисти всички натрупани токсини. Да се отървете от токсините е единственият начин да се справите с този проблем.

9. Ноктите на краката ви са чупливи и изглеждат зле

Гравитацията издърпва токсините в тялото ви и ноктите на краката могат да бъдат тези, които страдат. Пръстите на краката, за голяма част от деня, остават в тъмните чорапи и обувки, една екосистема, която гъбичките обичат. Детоксикацията може да помогне и с това. 

10. Страдате от косопад

Загубата на коса не е симптом на токсично претоварване, причинено от ежедневни токсини. Тя може да бъде дело на по-зловещи токсини като арсен, олово и талий (открити в цигарения дим) и други, които дори могат да бъдат смъртоносни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay