10 причини, поради които цикълът ви закъснява

10 причини, поради които цикълът ви закъснява
Pexels

Едно закъснение в графика на менструацията изнервя много момичета и жени, но ето какво не знаете за това защо цикълът ви закъснява. Има толкова много причини, различни от бременността, например стрес или притеснение. Ако искате да знаете причините, поради които цикълът ви закъснява, прочетете тук.

1. Вашият цикъл може да закъснее, защото сте прекалили с упражненията:

Тренировката е здравословна, но дори здравословното отношение има страничен ефект, ако прекалявате. Прекомерното физическо натоварване може да доведе до дефицит на секрецията на естроген. Естрогенът е отговорен за овулацията; ако се случи недостиг, менструацията ви ще закъснее или дори ще спре за определен период от време.

2. Вашият цикъл може да закъснее поради бърза и драстична промяна на теглото:

Рязката загуба на тегло или внезапното напълняване е една от причините менструацията да не е редовна или да закъснява. Внезапната драстична промяна в теглото значително влияе върху секрецията на женските хормони. Но не се притеснявайте, веднага щом се върнете към здравословна и стабилна диета, тялото ви ще реагира и менструацията ви ще се регулира.

3. Вашият цикъл може да закъснее, защото сте подложени на стрес:

Да бъдеш под стрес не само ще те нарани физически, но и емоционално, всъщност може да те разболее! Някои хора изпитват висока температура и нисък имунитет поради стрес, както при жените, да, това може да забави менструацията ви за много дълго време!

4. Вашият цикъл може да закъснее поради противозачатъчни хапчета:

Противозачатъчните хапчета имат за цел да спрат яйцеклетките ви да овулират, за да не забременеете. И така, как така получаваш цикъл, докато си на противозачатъчни? Кръвта, която виждате всеки месец, е само кръвта в стената на матката без яйцеклетка. Но понякога противозачатъчните хапчета отслабват хормоните, отговорни за овулацията, до такава степен, че дори не получавате цикъл, ако вече сте имали нередовен цикъл.

5. Вашият цикъл може да закъснее поради дефект в щитовидната жлеза:

Щитовидната жлеза е отговорна основно за вашия метаболизъм и всеки дефект в нея може да доведе до дефект в общите женски хормони, което е основната причина менструацията ви да е нередовна и закъсняла! Ако менструацията ви закъснява повече от три месеца, тогава трябва да отидете при вашия лекар, за да провери дали проблемът е в щитовидната жлеза.

6. Вашият цикъл може да закъснее поради смяна на часовата зона:

Вярвате или не, вашите навици на сън имат ефект върху тялото ви! Така че, ако пътувате до държава с различна часова зона, очаквайте известно забавяне на менструацията.

7. Вашият цикъл може да закъснее поради кърмене :

Тялото на жената има хормон, наречен пролактин, който е отговорен за производството на мляко, така че можете да храните бебето си. Този хормон има ефект върху вашия цикъл и може да го забави или дори да го прекъсне с една година при някои жени.

8. Вашият цикъл може да закъснее поради синдром на поликистозни яйчници:

За съжаление синдромът на поликистозните яйчници е една от причините, които могат да забавят цикъла ви и да го направят нередовен. Очевидни признаци на синдрома на поликистозните яйчници са появата на тежко окосмяване на много места по тялото ви, тежки пъпки и наддаване на тегло.

9. Вашият цикъл може да закъснее поради ранна менопауза:

10. Вашият цикъл може да закъснее поради някои обичайни и необичайни заболявания:

Знаете ли , че тялото ви дава приоритети, когато е изправено пред много задачи? Да, когато тялото ви е изправено пред твърде много проблеми, то решава първо да разреши важния проблем, след което да премине към следващия! Така че, когато се разболеете, тялото ви има приоритет да се бори с това заболяване и след това ще премине към следващия проблем, който може да бъде вашият цикъл. Така че, ако сте болни, очаквайте забавяне на цикъла си, тялото ви просто не е готово да се справи с това сега!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay