10 неща в ежедневието, които правим грешно

10 неща в ежедневието, които правим грешно

Има елементарни неща от ежедневието, които повечето хора правят грешно. Едва ли сте се замисляли, че може да дишате по грешен начин, но е факт. Ето какво още вероятно правите грешно:

1. Хващате сместителя на чешмата с ръка 

Водата може да се пусне с китката вместо с ръка. По този начин ще се предпазите от бактериите, които са натрупани по смесителя. Този начин на пускане на чешмата е особено подходящ във времената, в които живеем. 

2. Слагате фибите за коса с ръбчетата нагоре

Някога замисляли ли сте се защо от едната страна на фибите има ръбчета? Всъщност идеята им е да придържат косата по-добре към скалпа. Плоската страна на фибата не може да задържи косата. 

3. Дишате с гърдите си, а не с корема

Коремното дишане е правилният начин за дишане. Намалява налягането в гръдния кош и сърцето не работи толкова усилено. Гръдното дишане е по-малко ефективно, натоварва шията, както и гърдите, и може да доведе до хипервентилация.

4. Разрязвате динята наполовина 

Вместо да я режете наполовина, първо отрежете кората, без да изрязвате прекалено дълбоко. След като е готово, нарежете динята на дълго, а след това и наполовина, за да станат кубчета. 

5. Не ядете сърцевината на ябълките 

Сърцевината на ябълката е най-хранителната част от плода. Не само съдържа много фибри и флавоноиди, но и бактерии, които насърчават здравето на червата.

6. Разрязвате твърде пластмасови опаковки

Ако ви се налага да отворите нещо, което е в твърде пластмасова опаковка, използвайте отварачка за консерви. Използвайте я по същия начин, както отваряте консерви. 

7. Спите по корем

Най-добрата позиция за сън за гръбнака е спането по гръб. Ако спите по корем, може да имате болки с кръста и шията. 

8. Пиете вода изправени

Когато стоите изправени и пиете вода, тя се стича много бързо. Това може да доведе до натрупване на вода в ставите и дори да увреди храносмилателната ви система. Най-добрият начин да пиете вода е бавно, докато седите.

9. Затопляне на храна в микровълновата

Вероятно сте забелязали, че ако сложите голяма порция храна в микровълновата, вътрешната част остава студена. За да се затопли равномерно, направете дупка в средата на храната. 

10. Изпробвате фон дьо тен на китката си 

Китките ви не са изложени толкова на слънце, колкото лицето и шията. Правилният начин е да тествате цвета на фон дьо тена на гърдите си или на врата. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay