10 начина, по които кърменето пречи на здравия ви разум

Ето как влияе кърменето

10 начина, по които кърменето пречи на здравия ви разум

Всички знаем, че след раждането майките са малко странни. Всичките хормони, безсънни нощи и мисълта, че е излязло бебе през вагината им си казват думата. Така или иначе бременността, а след това и раждането са странни моменти в живота на една жена. Замислете се какво се случва, когато добавим и кърменето в тази картинка. Кърмещите майки не са по-малко или повече луди от другите майки. Просто са луди по различен начин...

1. Виждате зърната си като просто друго телесно приспособление

Те вече не са специални, тайни места, които винаги държите под око. Зърната вече са устройства за доставяне на храна. Бебето ги дърпа и разпъва по начини, по които не сте предполагали, че е възможно.

2. Гордеете се с размера на гърдите си

Големи или малки, кръгли или продълговати, няма значение. Вие се гордеете с тях, защото поддържат живота на едно малко човешко същество. Може номерът на сутиена ви да съдържа последната буква от азбуката, важното е, че хранят малкото човече.

3. Измисляте псевдоними на гърдите си

Когато попитате бебето дали иска "та-та" или "на-на" всички започват да ви гледат, сякаш сте извикали "пенис" на публично място.

4. Съобразявате се с гърдите си, когато си избирате дрехи

Например не можете да облечете някоя рокля, защото няма да ви бъде удобно да кърмите с нея. Придържайте се към V-образните деколтета, най-удобни са за кърмене.

5. В началото се притеснявате за това кой може да види гърдите ви

Както гърдите ви, така и кърменето са нещо много интимно и изпитвате ужас от това, че някой може да види гърдите ви.

6. След това рязко спирате да се интересувате от това кой ги вижда и кой не

"Бебето трябва да яде и аз трябва да го нахраня, така че просто го преживейте- това е човешка гърда и нищо повече"

7. Опитвате собствената си кърма

И всеки, който казва, че не е опитвал лъже. Всяка жена е опитвала кърмата си поне веднъж. Идва момент, в който просто трябва да разбереш какъв е вкусът ѝ.

8. Обсебени сте от количеството кърма, което имате

Е единия момент мислите, че е прекалено много и затова бебето наддава повече от нужното, в следващия момент мислите, че кърмата ви не стига и бебето е недохранено.

9. Минавате през период, в който обвинявате майките, които не кърмят

Мисленето, че изборът ви е много по-добър от техния е начин да се уверите, че гледате детето си по възможно най-добрия начин. Новите майки се нуждаят от такова окуражаване, така че няма нищо лошо.

10. Най-голямото ви желание е да спите нормално

Спите толкова, колкото всяка майка на новородено бебе- много. Но има една малка подробност- винаги спите наполовина. Постоянно сте нащрек дали бебето няма да се събуди, да се обърне или да падне от креватчето. Така че единственото ви желание е да се наспите нормално.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay