10 неща, които имаме вкъщи и трябва да изхвърлим

10 неща, които имаме вкъщи и трябва да изхвърлим

Вашият дом е уютно място, където трябва да се чувствате удобно и безопасно. Но понякога запазваме безполезни и дори опасни предмети там, които заемат твърде много място и оказват негативно влияние върху здравето ни.
Ето кои са нещата, които е по-добре да изхвърлим: 

1. Пластмасови съдове

Да, тези пластмасови съдове са леки и не е нужно да ги миете, но е по-добре да използвате обикновени съдове, тъй като пластмасовите чинии и чаши са изключително опасни за нашата планета. По-добре е да отделите няколко минути за миене, вместо да навредите на природата, нали?

2. Лак за нокти с изненада

Много лакове съдържат толуен, формалдехид, дибутил фталат и други опасни съставки, които могат да повлияят на нашето здраве. Маникюристите са изложени на риск от тежки заболявания: те всеки ден вдишват различни химикали от лаковете и останалите продукти.
Запознайте се с всички компоненти в лака за нокти, преди да го купите. 

3. Претоварени удължители

Всички ние използваме удължителни кабели у дома и често забравяме за правилата им за употреба. Претовареният удължителен кабел може да предизвика пожар. 

4. Винил тапети

Основната "съставка" във виниловите тапети е поливинилхлорид (или PVC.) Виниловите покрития за стени могат да отделят пари от винилхлорид. Дългосрочната експозиция на ниски нива на PVC е свързана с токсичността в почти всяка основна жива система.
Бъдете внимателни при избора на тапети. Опитайте се да експериментирате с боя, вместо с винилови тапети.

5. Временни мебели

Винаги се опитваме да направим нашия дом уютен, но нищо не разрушава хубавия интериор така, както временното обзавеждане, което обикновено се купува, за да запълни пространството. Не купувайте този вид мебели, за да ги замените с по-добри по-късно. Вместо това, купувайте класически мебели, които не губят стойността си с течение на времето.

6. Грим с изтекъл срок на годност

Не се препоръчва употребата на изтекли продукти за грим, тъй като те няма да работят по начина, по който трябва. Например, слънцезащитен лосион няма да защити вашата кожа, BB крем ще бъде почти прозрачен и така нататък. Понякога гримът с изтекъл срок на годност може да предизвика дразнене на кожата и акне.

7. Освежители за въздух

Много освежители за въздух съдържат токсични химикали, които не са посочени на етикетите.
Можете да замените освежителя си с естествени етерични масла или дори парфюми, които ще накарат стаята ви да изглежда и мирише наистина приятно.

8. Разтегателен диван, вместо легло

Когато не се налага да разтягате леглото си преди сън и имате наистина удобно легло, сънят ви ще бъде по-качествен.

9. Завеси за баня, които никога не са били мити

Учените предупреждават, че петната от сапун по завесата за баня всъщност са бактерии. Те могат да причинят различни инфекции при хора със слаба имунна система. 

10. Стари визитки и списания

Ако сте притежатели на стари визитки, е време да ги изхвърлите. Не се нуждаете от тях и е по-добре да ги изхвърлите.
Изрезките от списания изглеждат наистина добре в колаж или са полезни за дизайнери и други творчески хора. Но е време да се сбогуваме с всички стари, прашни списания, които само създават бъркотия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay