10 приложения на водката, за които малко хора знаят

10 приложения на водката, за които малко хора знаят

Ако мислите, че водката може да се използва само като напитка, в края на тази статия ще бъдете много изненадани. В действителност има много приложения и някои от тях са наистина неочаквани. От почистване до грижа за косата. 

1. При ужилване от медуза

Ако някога ви е ужилвала медуза, знаете колко пари и боли. В повечето случаи не е опасно, но е наистина болезнено. Първо, измийте засегнатата зона със солена вода. Тя охлажда мястото и отмива отровата. След това изсипете водка върху мястото. Тя ще изсъхне и ще намали болката. 

2. Репелент против насекоми

Водката е прост, екологичен репелент против комари, пчели, оси и мравки. Напълнете спрей бутилка с водка и пръскайте върху кожата си, преди да излезете навън или пръскайте директно върху насекомите. Ако не ви харесва миризмата, винаги можете да добавите аромат към нея, като добавите няколко капки от любимото си етерично масло. Имайте предвид, че някои етерични масла също имат свойства отблъскващи насекомите.

3. При обрив от отровен бръшлян

За да избегнете обрива при допир с бръшлян, незабавно излейте водка върху засегнатата област. Алкохолът измива веществото, което причинява обрив.

4. За свежи цветя

Водката също е известна с антибактериалните си свойства. Добавете няколко капки водка и чаена лъжичка захар във водата във вазата. Тя ще убие бактериите, които растат около стъблата и във водата и ще имате възможността да се насладите на цветята си за малко по-дълго.

5. За почистване на повърхности от хром, стъкло и порцелан

Можете да почистите почти всичко с водка.

Смесете чаша водка с 1/4 чаша оцет и 1/2 чаша течен сапун, за да получите перфектна почистваща течност. Можете да я използвате в спрей бутилка или просто да потапяте чиста кърпа в сместа и  да бършете местата, които се нуждаят от почистване.

6. Домашен екстракт от лавандула

Необходим ви е само чист стъклен буркан, водка и пресни лавандулови цветя. Напълнете буркана с цветя и го напълнете с водка. Затворете капака плътно и оставете на слънце за няколко седмици, като го разклащате от време на време. Този течен екстракт от лавандула е много ефективен за облекчаване на болката.

7. Хрупкаво пържено пиле

Ако обичате хрупкаво пиле, добавете малко водка към панировката. Тя ще стане по-тъмна и по-хрупкава. 

8. За затваряне на порите

Смесете равни части водка и вода или зелен чай и добавете 2 капки етерично масло от розмарин и жожоба, накиснете памучен тампон в сместа и я нанесете върху лицето си. Козметиците вярват, че този разтвор почиства порите и помага за затварянето им. Имайте предвид, че това може да изсуши кожата ви, така че ако имате суха кожа не го използвайте.

9. Освободете се от миризмата на кърпите си

През лятото, особено ако живеете на влажен климат, понякога може да откриете, че вашите кърпи миришат лошо. За да се отървете от миризмата, просто добавете 1/3 чаша водка в пералнята, когато перете. 
10. За изправяне на косата
Водката може да направи няколко добри неща за косата ви. Укрепва космените фоликули, предотвратява косопада, балансира производството на себум и като цяло прави косата ви блестяща и здрава. Разбъркайте еднакви количества водка и балсам за коса, нанесете го на косата, оставете за 5-10 минути, след което изплакнете. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay