10 причини, поради които той би ви изневерил

10 причини, поради които той би ви изневерил

Изневерата е сложен и многопластов феномен, който може да бъде причинен от различни фактори и обстоятелства. Заклеймяваме мъжете като по-често кръшкащи, но няма преки докзателства за това. Въпреки всичко изневярата в днешно време сякаш се превърна във всекидневие и това ни кара да се запитаме защо.

По-долу ще видите 10 възможни причини за изневерата при мъжете:

Липса на комуникация и недостатъчно изразяване на нуждите

Ако мъжът не се чувства чут, разбран и удовлетворен в отношението си, това може да го накара да търси внимание и удовлетворение от друга жена.

Ниското ниво на ангажираност

Ако той не е напълно ангажиран с текущата си връзка и не е свързан с нея емоционално, физическата изневяра може да се появи като резултат от желанието за нови емоционални и физически връзки.

Липса на сексуално удовлетворение

Ако мъжът не получава достатъчно сексуално удовлетворение или сексът в отношението става предсказуем и монотонен, това може да го подтикне да търси нови сексуални преживявания извън връзката.

Желанието за потвърждение и самоувереност

Някои мъже могат да изневерят, за да потвърдят своята привлекателност и способности за съблазняване. Това може да е свързано с желанието им да се чувстват желани от противоположния пол.

Липса на емоционална подкрепа

Ако мъжът не получава достатъчно емоционална подкрепа и внимание от партньорката си, това може да го подтикне да търси утеха на друго място.

Чувство за отхвърляне

Ако мъжът се чувства незабелязан или отхвърлен от партньорката си, това може да го подтикне да търси възможности за потвърждение и признание от други жени.

Подтикване от околната среда

Влиянието на приятели, колеги или обществото може да оказва влияние върху мъжа и да го накара да изневери, особено ако това действие е възприето като социално приемливо или "мъжествено" поведение.

Индивидуални проблеми със самоконтрола

Някои мъже може да имат затруднения със самоконтрола и да се поддават на изкушенията, без да вземат предвид последиците за отношението им.

Липса на разнообразие

Някои мъже могат да търсят приключване извън връзката си, особено ако тя става предсказуема и монотонна.

Незадоволителни отношения или проблеми във връзката

Ако връзката е засегната от сериозни проблеми, като непоправими различия, липса на доверие, предателство или физическо и емоционално насилие, мъжът може да потърси утеха и подкрепа в друго място.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay