10 разлики между професионалните и домашните козметични процедури

10 разлики между професионалните и домашните козметични процедури

Индустрията за красотата процъфтява, независимо от икономическия спад. Само в САЩ индустрията генерира милиарди долари годишно, като грижата за косата и кожата са най-печелившите сегменти. В същото време, интернет пространството изобилства от съвети и видеоклипове за домашни козметични процедури. В тази статия ще сравним професионалните и домашните козметични процедури. Ще ви дадем отговор на въпроса "Кога можете да спестите пари от посещението на професионалист и кога можете да извършите процедурата вкъщи?" 

1. Проблемна кожа

Ако имате състояние на кожата като розацея, екзема или постоянно акне, да се консултирате със специалист е най-добрият избор. Свържете се с вашия дерматолог първо, тъй като тези условия изискват специални грижа за лицето. Обичайните третирания могат да бъдат твърде тежки за конкретното състояние и някои продукти могат да раздразнят кожата ви и да предизвикат подуване.

Никога не опитвайте домашни процедури и маски, ако имате проблемна кожа, може да бъде опасно. 

2. Боядисване на коса

Ако искате да промените цвета на косата драстично от тъмен на светъл или обратното или ако го правите за първи път, посещението на салона е най-добрият избор, тъй като това само по себе си може да причини значително увреждане на косата. Професионалистите оценяват състоянието на косата ви, избират най-добрия цвят за вас, имат по-голям набор от цветове, отколкото в местната парфюмерия, определят правилното време.

3. Боядисване на вежди

Въпреки че се предлагат комплекти за боядисване на вежди, не е добре да правите това сами. Боите съдържат химикиали, които могат да попаднат в очите ви и да ви навредят. Потърсете добър салон и добър професионалист. 

4. Стискане на пъпки

Всички знаем, че трябва да избягваме изстискването на пъпки и черни точки, но често е трудно да се съпротивляваме на това желание. Когато не сте внимателни и извършвате тази процедура у дома, можете да си създадете постоянни белези по кожата и дори да се появи инфекция. Когато тази процедура се извършва от професионалист, обстановката е по-стерилна и се извършва от по-добър ъгъл. Освен това можете да получите съвети от професионалистите за вашия конкретен случай.

5. Кола маска

Можете лесно да си правите кола маска на зони като крака, ръце и горна устна. Просто не забравяйте да следвате някои правила: ексфолирайте зоните, преди кола маската и не тренирайте след процедурата, защото потта може да раздразни кожата. За по-деликатните места, потърсете професионалист.

6. Нежна ексфолиация

Нежното ексфолиране е процедура, която лесно може да се изпълнява у дома веднъж седмично, като се използва нежна скраб. Просто избягвайте грубата скраб, която дразни кожата ви. Ползата от салоните е, че те предоставят професионален съвет и предлагат разнообразие от продукти. Не е нужно да плащате прекалено много за прости процедури, които можете да направите във вашата баня.

7. Микродермабразио

Микродермабразиото е неинвазивна козметична процедура, която помага за ексфолирането и премахването на мъртвите кожни клетки с фини кристали или диамантен връх. Независимо от наличието на продажба на уреди за микродермабразио вкъщи, много по-добре е да посетите специалист за тази процедура, тъй като работата с устройството изисква специално обучение. Като се опитвате да го направите сами, рискувате да травматизирате кожата си.

8. Оформяне на веждите

Дали ще оформяте веждите си сами зависи от вашите лични умения. И въпреки това, има повече ползи от посещението на професионалист. Козметиците могат да препоръчат подходящата за вас форма, а и ще им отнеме много по-малко време. Разбира се, можете да почиствате израсналите косъмчета между посещенията. 

9. Маникюр и педикюр

Ходенето на маникюр е приятно преживяване и е много подходящо, ако искате безупречен маникюр, например за специално събитие. В противен случай, постоянните посещения на маникюрист са много скъпи, а лесно можете да се научите да си правите маникюра сами, вкъщи. 

10. Избелване на зъби

Професионалното избелване на зъбите при зъболекаря е много скъпо, докато домашните инструменти за избелване като избелващи пасти за зъби, гелове и ленти също могат да бъдат доста ефективни. Тези домашни избелващи средства са лесни за употреба и много по-евтини от посещението на зъболекаря. Специализираното лечение се изисква само когато венците ви са изключително чувствителни и сте готови да платите за бързи резултати.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay