10 романтични жеста, които могат да направят връзката ви по-силна от всякога

10 романтични жеста, които могат да направят връзката ви по-силна от всякога

Повечето хора искат да срещнат човек, с когото да прекарат остатъка от живота си. Но проучванията показват, че броят на сключените бракове намалява, което кара много хора да мислят, че дългата връзка е мит или просто не си струва.

Това обаче изобщо не е вярно. Любовта и отношенията са сложни, но има практични и лесни романтични съвети, които можем да приложим на практика, за да направим връзката с любимия човек по-силна.

Направихме списък с няколко романтични съвета, които могат да бъдат рецептата за силна, щастлива връзка:

1. Винаги имайте малка мечта, която споделяте

Споделянето на мечта, дори тя да е малка, сближава хората изключително много. Поставянето на обща цел, като пътуване до някоя дестинация, закупуването на жилище или на кола, може много да ви сближи и целият път до постигането на целта ще бъде много приятен.

2. Записвайте си желанията на своя партньор

Винаги слушайте какво казва вашия партньор. Например, когато ви разказва за някоя нова джаджа или нещо, което е харесал или пък ви разказва за мечтаната си дестинация, запишете си. Когато дойде рождения му ден или друг специален повод, ще бъдете абсолютно подготвени. А когато получи за подарък нещо, което е споменал преди половин година, ще се почувства страхотно, заради това, че сте го слушали и сте запомнили.

3. Правете малки изненади на вашата сродна душа

След първите няколко месеца от връзката, започваме да свикваме с партньора си и малко по малко спираме да правим романтични изненади. Това не означава, че не се обичаме, просто така се случват нещата. Но малките романтични изненади се отразяват много положително на връзката. Изненадайте партньора си с любимия му десерт, пригответе му гореща вана след тежък работен ден или му купете билети за онзи филм, който иска да гледа.

4. Когато спорите, помислете дали вината не е ваша

Ако спорите и осъзнавате, че нещата са извън контрол, отидете в различни стаи за 20 минути. Това ще ви даде време, за да се успокоите и да мислите и да разсъждавате върху факта, че може да сте допринесли по някакъв начин за ситуацията, заради която се карате. След като изминат 20 минути, седнете и кажете един на друг къде мислите, че сте сгрешили, извинете се и се опитайте заедно да намерите решение на проблема.

5. Практикувайте метода 3-1

Ако имате чувството, че винаги единия от двамата взима решенията и прави изборите и това не ви допада, опитайте следния метод: например, ако ще ходите на театър, единият от двамата избира 3 постановки, а другият гласува за 1 от тези 3. По този начин взимате решението заедно, което е страхотно.

6. Прекарвайте известно време разделени, за да си липсвате един на друг

Ако прекарвате цялото си свободно време заедно, рано или късно това ще започне да ви тежи. Прекарвайте време разделени. Отидете на маникюр, на кафе с приятелка, дори на СПА уикенд с приятелки. Нека вашият партньор също се забавлява без вас- вечер с приятелите в някой бар, мачове, пътувания и т.н. По този начин ще се заредите с енергия и когато сте отново заедно ще се чувствате наистина прекрасно.

7. Стоплете отношенията със семейството на вашата половинка, като винаги вие съобщавате хубавите новини

Отношенията с родителите и като цяло със семейството на нашата половинка могат да бъдат сложни. Но неговите близки са важни за него, така че опитайте да създадете добри отношения. Поканете ги на вечеря, направете им красив ръчно направен подарък за Коледа, приемете поканата за обяд. Опитайте да комуникирате с тях само по положителен начин.

8. Работете заедно по общ проект

Създайте нещо заедно, само двамата, така ще станете експерти в екипната работа. Говорим за нещо толкова просто като приготвяне на домашно приготвена храна или боядисване на входната врата. Важно е двамата да направите нещо заедно. Можете да се запишете на курс заедно или да участвате в конкурс. Всички тези неща много сближават.

9. Гушкайте се! Физическият контакт може да ви накара да се чувствате влюбени

Докосване е толкова мощно, че може да изразявате любовта си, без да казвате и дума. Нещо повече - при гушкането се отделя окситоцин, известен още като "хормон на любовта". Това вещество кара вас и вашия партньор да се чувствате щастливи, сигурни и свързани - накратко, това ви кара да се чувствате влюбени. 

10. Прекарайте цял ден, правейки нещата, които вашият партньор обича


Много е полезно понякога да си взимате почивен ден от всичко останало и да прекарате деня с партньора си, правейки нещата, които той обича. След това прекарайте цял ден, правейки нещата, които вие обичате. Така ще се опознаете още по-добре и кой знае, може да си намерите общо хоби.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!



0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay