10 странни неща, които се случват на тялото ни в самолет

Вижте какво се случва с тялото ни, когато пътуваме със самолет

10 странни неща, които се случват на тялото ни в самолет

Лятото е сезонът за пътувания и скоро повечето от нас ще се окажат на борда на самолета, тръгнали към приключения. Някои хора обаче са малко по-резервирани към този вид пътувания, поради неудобствата, които създава самолета.

Ето как въздушните пътешествия влияят на тялото ни:

Краката се подуват

Докате сте на борда, не можете да вървите свободно и да разтягате краката си. За съжаление, липсата на движение води до застой на кръв в краката, което може да доведе до подуване или дори съсирване. За да избегнете това, разтягайте краката си от време на време.

Вкусът се променя

Учените са установили, че частта от мозъка, която отговаря за предпочитанията за храна, работят по различен начин в самолет. Хората може да искат да ядат нещо съвсем различно от обикновените им предпочитания, когато са в самолета.

От устата ви излиза неприятна миризма

Дехидратацията причинява по-малко произвеждане на слюнка, което води до активен растеж на бактериите и следователно до лоша миризма. Може да избегнете това като се храните изключително здравословно преди полета и дъвчете дъвка.

Появяват се кожни проблеми

Дехидратацията също причинява лющене на кожата и акне. Сухият въздух на борда отслабва защитните ни свойства на кожата, което води до кожни проблеми.

Просто вземете малко хидратиращ крем, за да нямате проблеми

Вие ви се свят

Възможно е да имате замаяност, гадене или дори повръщане по време на полет, защото статичната картина, която виждате, не съответства на усещането за движение и тялото се стресира.

Изберете прозоречни седалки в близост до крилата, за да облекчите симптомите

Не можете да се изходите

Липсата на движение може да доведе до запек или метеоризъм. Дългият период на седене забавя метаболизма, докато промяната на налягането води до поява на газове.

Намалете калориите преди полет и от време на време разтягайте мускулите си, за да избегнете този проблем.

Слухът ви отслабва

Промените в налягането могат да причинят проблеми със слуха. Дъвка или дъвчащи бонбони ще ви помогнат. Те стимулират слюноотделянето и преглъщането позволява да преминава въздух.

Може да почувствате внезапен зъбобол

Много хора забелязват зъбобол по време на полет. Причината отново е в налягането. Въздухът попада в малки отвори и притиска зъбите отвътре.

Посетете зъболекаря си преди да пътувате, за да избегнете това.

Консумирате опасни бактерии

Въпреки че се прави всичко възможно да се осигури безопасна вода на борда, повечето течности там съдържат вредни бактерии.

За да избегнете инфекция, пийте само бутилирана вода и не позволявайте на храната да докосва масата.

Ставате по-нервни

Дори тези, които не се страхуват да летят, могат да станат нервни или ядосани на борда. Причината е проста: ние не контролираме нашата безопасност и това ни кара да се тревожим.

Интересна книга или филм ще ви помогне да се справите с това.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay