114-годишен мъж споделя 5 храни за дълголетие

114-годишен мъж споделя 5 храни за дълголетие

Не е тайна, че хората искат да живеят възможно най-дълго. Според Световната здравна организация обаче средната продължителност на живота е около 72 години. Не е много, нали? Въпреки че знаете какво може да повлияе на вашето здраве и процеса на стареене в положителни и отрицателни аспекти, това ще ви даде възможност да промените ежедневните си навици.

Ето каква е тайната за дълголетие на 114-годишен мъж:

Тайните съставки на дългия живот:

Бернандо ЛаПало е роден през 1901 г. и умира през 2015 г. Той смята, че причината за дългия му живот е здравословното хранене. "Хората ме питат какво правиш, за да останеш толкова млад", казва ЛаПало. "Аз казвам:" Ами знаете старата поговорка- вие сте това, което ядете. "

В ежедневното му меню е имало много органични зеленчуци и плодове. Но е имало и 5 специални храни, които според него са били ключови съставки.

1. Кралицата на подправките - канела

Канелата не е само вкусна подправка. Тя е известна и с мощните си лечебни свойства. Канелата е наистина полезна за справяне с рак, сърдечни заболявания, бактериални и гъбични инфекции. Тя може също да помогне в борбата с вируса ХИВ.

2. Подарък от Рая - шоколад

Храненето с шоколад също може да допринесе за нашето здраве. Тази храна има различни положителни въздействия - от понижаване на нивата на холестерола до предотвратяване на когнитивния упадък и помага да преодолеем стреса. Така че, ако избягвате този вкусен шедьовър в името на отслабването, ето добра причина да го изтриете от списъка с продуктите "Забранени за ядене".

3. Естествен антибиотик - чесън

Чесънът е известен с това, че предотвратява болестта на Алцхаймер и деменцията, намалява риска от сърдечна недостатъчност, детоксикира организма и се бори с различни заболявания. 

4. Лекарство за всички болести - мед

Този чудесен пчелен продукт се използва в медицината повече от 5000 години. Той е естествено лечебно средство за много състояния и е известен със своите антисептични, антиоксидантни и антибактериални свойства. Освен това, някои хора го използват за козметични цели.

5. Маслото на живота - зехтин

Според експертите, екстра върджин зехтинът е добър за нас. Той е богат на здравословни, мононенаситени мазнини, които поддържат мозъка и сърцето ни здрави. Освен това, зехтинът оказва положително въздействие върху когнитивните функции, съдържа големи количества антиоксиданти и може да намали риска от диабет тип 2 и рак. Ние вярваме, че тези факти са достатъчни, за да заместим всяко масло със зехтин.

Други съвети от Бернандо ЛаПало 

Бернандо ЛаПало твърди, че никога не е бил болен, нито един ден от живота си. Освен че е ял храните, споменати по-горе, той следва съвета на баща си. - "Той ми каза да не ям обикновени червени меса. Просто да стоя настрана от тях. Хот-дог, пържени картофи и всички тези неща - не ги яжте. "

Някои други здравословни навици са ходене сутрин и решаване на кръстословици. Те помогнаха на Бернандо да има ясен ум и да остане активен. - Спомням си неща, които баща ми ми каза, когато бях на 8 години - казваше той.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay