12 грешки, които ни карат да изглеждаме зле

12 грешки, които ни карат да изглеждаме зле

Когато кажем "зле изглеждащ човек" обикновено си представяме човек със скъсани дрехи и мазна коса. Има обаче и други фини знаци и скрити подробности, които могат да ни накарат да изглеждаме зле. 

Ние направихме списък от неща, които могат да предизвикат впечатлението за зле изглеждащ човек. Обърнете внимание на вашия външен вид, за да сте сигурни, че винаги изглеждате безупречно.

1. Корени на косата

Няма значение дали вашите корени са по-тъмни или по-светли. Появата на различни цветни корени може да ви накара да изглеждате немърливи и не прави добро впечатление.

Какво да правите:

Ако коренно промените цвета на косата си, уверете се, че редовно боядисвате корените си.

Ако се уморите да постоянно боядисвате косата си, можете да я промените обратно на естествения си цвят на косата.

2. Ластик за коса на китката 

Това често се случва на заетите жени, които обичат да връзват косата си в движение. Това е много удобно, но ластика за коса на китката може да съсипе целия ви вид. Ластикът не е гривна или часовник; той принадлежи на косата или в чантата ви.

Какво да правите:

Носете красиви гривни на китките си и дръжте ластика си за коса в чантата.

3. Небрежно кокче

Често когато нямаме време връзваме косата си на небрежен кок. Тази прическа е много удобна, но за да си седим вкъщи с нея. Определено не е подходяща за работа, както и за излизане навън. 

Какво да направите: 

Отделете няколко минути да оправите косата си. Използвайте сух шампоан или фиби. Ако все пак искате косата ви да е вързана, вържете я на опашка.

4. Счупени нокти и израснали кожички

Може да си мислите, че това е нещо малко, което никой няма да забележи, но не е така. Ръцете на една жена винаги привличат внимание и ако не са добре поддържани, правят лошо впечатление. 

Какво да направите:

Грижете се редовно за ръцете си. Отнема само 2 минути на ден, за да намажете ръцете си с крем или овлажнител. 

5. Неподходящият цвят фон дьо тен или пудра

Ако цветът на фон дьо тен е прекалено тъмен или прекалено светъл, лицето ви ще бъде в контраст с врата и това изглежда много зле. 

Какво да направите:

Подбирайте гримовете си много внимателно, така че да изглеждате максимално естествено. 

6. 2 големи чанти заедно

Голяма чанта за пазаруване е добър избор, за да носите вашите хранителни продукти от колата си вкъщи. Все пак не е разумно да я носите всеки ден заедно с чантата си. Има шанс да изглеждате претрупано.

Какво да правите:

Погледнете отблизо какво имате вътре в тези торби. Наистина ли се нуждаете от всички неща, които носите и в двете?

7. Бельо на показ

Уверете се, че бельото ви е под дрехите ви. Презрамки на сутиен, които излизат над блузата ви или показването на бикините над дънките е проява на лош вкус. 

8. Суха кожа

Всички знаем, че кожата трябва да бъде овлажнена. И не само защото сухата кожа причинява появата на бръчки много по-рано, но и защото сухата кожа на лицето изглежда много груба.

Какво да правите:

Редовно използвайте овлажняващи кремове и серуми.

9. Разделени краища на косата 

Трябва да подстригвате връхчетата на косата си редовно. Когато краищата са сухи и разделени, те развалят цялостния вид на прическата ви. 

10. Постоянното оправяне на дрехите

Непрекъснатите опити да оправите дрехите си са дразнещи както за вас, така и за хората около вас. Хората може да мислят, че сте си купили много неудобна дреха за себе си и това не е впечатлението, което искате да оставите.

11. Напукани и сухи устни

Яркото червило, нанесено върху напукани устни, прави проблема още по-видим. Не използвайте червило, докато устните ви не се оправят. През това време нанасяйте балсам. 

12. Кучешки косми по дрехите

Мислите, че не се виждат толкова и че никой няма да забележи, но това не е така. Всъщност тези животински косми много развалят външния вид. 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay