12 симптома, които показват, че имате гастрит

12 симптома, които показват, че имате гастрит

Половината от световното население страда от гастрит. И тези впечатляващи цифри са разбираеми, като се има предвид, че много хора имат в тялото си бактериите, които могат да причинят гастрит. Това заболяване не е толкова просто, колкото изглежда, и изисква специално лечение. Затова е важно да знаем как да открием заболяването и да разпознаем симптомите му възможно най-бързо.

Ние създадохме списък, за да ви помогнем да разпознаете симптомите на гастрит:

Подуване на корема и оригване

Болка в горната част на корема

Изтръпващо или парещо усещане в стомаха

Гадене и повръщане (може да е с кръв)

Необяснима загуба на тегло

Загуба на апетит

Бързо засищане

Припадъци и замаяност

Сърцебиене

Задух

Прекомерно изпотяване

Черни изпражнения

Какво можете да направите:

Диета

При гастрит е важно да спазвате диета и времето между храненията не бива да бъде много дълго. Подправките, пикантните храни, содата, алкохолът и тютюнопушенето трябва да бъдат спрени. Храната трябва да е топла, не гореща, а също така да бъде по-мека, така че да не дразни стомаха. Не яжте пържени или печени ястия, вместо това опитайте варене и готвене на пара.

Посетете лекар

Дори и да сте имали някои от симптомите вчера, а днес да са изчезнали и да се чувствате много по-добре, все пак не бива да пропускате посещението при лекаря. Лекарят може да ви назначи гастроскопия, което е най-точният начин за диагностициране на стомаха. Може да бъдат назначени и други процедури.

Лечение

Необходимо е да се приемат специални лекарства, които намаляват киселинността и защитават стените на стомаха. Като се има предвид, че гастритът може да бъде причинен от бактерия, може да се наложи да приемате антибиотици, за да се отървете от нея. Консултирайте се с лекар, за да ви назначи правилното лечение.

Бонус:

При гастрит често се наблюдава бяло-сиво или тъмно сиво покритие на езика. Всичко зависи от тежестта на заболяването. Можете да го проверите с лъжица.

Вземете една лъжица.

Плъзнете езика си по нея, за да остържете покритието на езика.

Проверете цвета на това покритие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay