13 употреби за лавандулово масло

13 употреби за лавандулово масло

Лавандуловото етерично масло е най-използваното етерично масло в света днес, но предимствата на лавандулата всъщност са открити преди повече от 2500 години. Благодарение на мощните си антиоксидантни, антимикробни, успокояващи и антидепресивни свойства, лавандуловото масло се възстановява и се използва козметично и терапевтично от векове. Египтяните използвали лавандулата за мумифициране и като парфюм. Всъщност, когато гробът на цар Тут е открит през 1923 г., се казва, че има слаб аромат на лавандула, който все още може да бъде открит след 3000 години.

Употреба:

1. Успокояване

Разтрийте 2-3 капки лавандулово масло в дланта си, след което използвайте метода за вдишване, за да извлечете аромата докрай в амигдалната жлеза (емоционалния склад) в мозъка си, за да успокоите ума. След това разтривайте краката, китките (или навсякъде), за незабавно успокояване на тялото. Страхотно за използване в претъпкани райони, като самолети или подлези, за да извадите своя личен оазис.
2. Помощ за сън
Отново използвайте метода за поставяне в купа и инхалация . След това разтрийте капки лавандулово масло върху дланите си и на възглавницата, за да ви помогне да заспите.
3. Ухапване от пчели / ухапване от насекоми
Поставете капка лавандулово масло върху пчелно ужилване или ухапване от насекоми, за да спрете сърбежа, за да намалите подуването.
4. Незначително изгаряне
Сложете 2-3 капки лавандулово масло върху леко изгаряне, за да намалите болката. Наскоро направих това, след като разлях горещ чай на ръката си в "Старбъкс" и за щастие имах лавандулово масло. Резултат: БЕЗ зачервяване, подуване или болка. Няма признаци за изгаряне. Лавандулата работи чудесно!
5. Разфасовки
Капка лавандулово масло нарязани, за да спрете кървенето, почиствайте раната и убийте бактериите.
6. Екзема / дерматит
Смесете няколко капки лавандулово масло с масло за смесване на ядки или зеленчуци (кокос, сусам и т.н.) и използвайте локално за екзема и дерматит. Имам един скъп приятел, който страда от тежка екзема и се кълня в това.
7. Гадене
За да облекчите симптомите на болест по време на движение, поставете капка лавандулово масло върху края на езика, зад ушите или около пъпа.
8. Кървене от носа
За да спрете кървене от носа, сложете капка лавандулово масло върху тъкан и го обвийте около малък чип лед. Натиснете тъканта, покрита с лед, под средата на горната устна до основата на носа и задръжте докато се чувствате комфортно или докато кървенето спре (не замразявайте устните или венците).
9. Суха или напукана кожа
Разтрийте лавандуловото масло върху суха или напукана кожа.
10. Напукани устни или изгорели от слънцето устни
Разтрийте капка лавандулово масло на напукани или изгорени от слънцето устни
11. Сенна хрема
Разтрийте капка лавандулово масло между дланите си и вдишвайте дълбоко, за да облекчите симптомите на сенна хрема.
12. Пърхот
Разтрийте няколко капки лавандулово масло в скалпа, за да помогнете за елиминиране на пърхота.
13. Рана
Поставете капка лавандулово масло върху студена болка.
Още интересна информация за етеричните масла можете да намерите в блога "Just my place" на Михаела Михайлова.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay