Кой не би искал ястията да се готвят бързо, лесно, вкусно и едновременно?
Ние знаем, че всеки би искал да е така, затова ще ви представим някои трикове, които ще променят отношението ви към готвенето и ще ви накарат да го заобичате, както и да прекарвате повече време в кухнята.
Дървена лъжица ще ви помогне да извадите зрънцата от нара за секунди
Разрежете нара на половина и потупайте всяка половина с дървена лъжица. Всички зрънца ще изпаднат в купата за секунди.
Настържете замразеното масло с ренде
Всички знаем колко е трудно и досадно да размажем твърдо масло върху филийка хляб. Вземете едно ренде и го настържете върху хляба. Ще стане бързо и лесно.
Тестото ще втаса по-бързо в микровълнова фурна
Ако тестото ви втасва прекалено бавно, напълнете една чаша с вода и я сложете в микровълновата, докато заври. След това изключете фурната и сложете тестото, завито с прозрачно фолио. Затворете вратичката на микровълновата, но не я пускайте. От парата тестото ще втаса по-бързо.
Направете перфектни яйца в торбички
Намажете вътрешността на малка найлонова торбичка с масло и след това счупете яйцето вътре. Завържете торбичката с найлоново ластиче колкото е възможно по-близо до яйцето, за да се запази неговата форма. Поставете яйцето във вряща вода за няколко минути.
Прост трик, с който ще направите виното още по-вкусно
Този метод ще направи всяко вино по-вкусно. Налейте виното в блендер и го завъртете за максимум 15-30 секунди. Оставете пяната да изчезне. Насладете се на чаша хубаво вино!
Бързо белене на варено яйце с помощта на чаша
За да обелите бързо варено яйце, сложете го в чаша или малък буркан с вода и разклатете за няколко секунди.
Банан, пълен с шоколад- вкусно и здравословно
Ако харесвате банани и шоколад, това определено ще се превърне в любимия ви десерт. Пригответе банан, малко шоколад, сламка и спринцовка. Сложете сламката в центъра на банана, след това я извадете и на нейното място сложете спринцовката, пълна с шоколад. Напълнете банана с шоколад, сложете го за един час в хладилника и вашият деликатес е готов.
Всичко, от което се нуждаете за един сладолед, е банан
Обелете няколко банана, нарежете ги на малки парчета, поставете ги в дълбока купа и я оставете във фризера за няколко часа. След това ги разбъркайте и се наслаждавайте.
Рибата няма да залепва за скарата, ако сложите лимони отдолу
Поставете рибата върху резенчета лимони върху скарата. Ще бъдете изненадани от резултата- рибата изобщо няма да залепне.
Използвайте спрей за готвене за залепващи продукти
Когато мерите мед или фъстъчено масло, използвайте спрей за готвене върху мерителната чашка, ще ви бъде много по-лесно.
Развийте капачката на буркан с гумени ръкавици
Ако не можете да отвиете капака на бурканче, опитайте се да го направите с гумени ръкавици или просто да поставите гумената лента на капака.
Бърз начин за рязане на подправки
Можете бързо да нарежете подправки с големи листа, като ги навиете на руло.
Изстудете вино за 15 минути
Увийте бутилка вино с хавлия и го оставете във фризера за 15 минути. Така ще се охлади изключително бързо.
Решетка за месо, направена от фолио
Направете импровизирана скара, като навиете алуминиево фолио на рула и го поставите под местото. По този начин месото няма да изгори и да се запече прекалено.
Пресен сок от мандарина
Ако искате пресен сок, а нямате изстисквачка под ръка, изречете дъното на пластмасова бутилка. След това направете дупка на кората на мандарината, така че шишето да влезе в нея. Стиснете мандарината силно и изсипете сока в чашата.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |