15 чудесни дейности, които ще ви донесат релакс и спокойствие на мига!

Ето как да се отпуснете след тежък ден

15 чудесни дейности, които ще ви донесат релакс и спокойствие на мига!

Живеем в доста забързан свят, а ежедневието ни е изпълнено с какви ли не стресови ситуации. Изключително важно е да можем да релаксираме качествено и да позволяваме на тялото и ума си да получат заслужена почивка. В противен случай стресът само се натрупва в нас, а това не води до нищо добро за психическото и физическото ни състояние.

Днес ще ви покажем няколко прости идеи, които са много лесни за изпълнение, но гарантирано ще ви отпуснат и ще ви накарат да почувствате топлина, уют и така блаженото и очаквано спокойствие. Понякога се нуждаем от нещо наистина малко, което да сгрее душите ни и да ни накара да въздъхнем с облекчение. Именно такива са и триковете за релакс и успокоение, които ви предлагаме днес.

1. Запалете си ароматни свещи
Нищо не създава повече уют от запалена свещ. Купете си такава с аромат на лавандула, който ще внесе още по-голямо спокойствие в атмосферата около вас.

2. Четете
Няма по-приятно занимание от четенето. Изгубете се в някой нов и непознат свят и забравете за тревогите на ежедневието.

3. Направете си курабийки
Или просто изпечете нещо, което обичате, и не изисква много време. Сладката миризма ще се понесе из дома ви и ще обгърне сетивата ви, а крайният резултат ще бъде много вкусен!

4. Дишайте дълбоко
Поемете си дълбоко въздух и го задръжте за 3-4 секунди. Издишайте бавно и продължително. Повторете упражнението няколко пъти и веднага ще се почувствате по-добре.

5. Започнете да си водите дневник
Или просто напишете всичките си мисли на лист хартия или на компютъра, а след това ги запазете или унищожете - вие решавате, но ще ви олекне.

6. Потанцувайте
Пуснете си любима песен и се разкършете без притеснения. Движението ще задейства хормоните на щастието и ще се почувствате много по-свежо.

7. Поспете си
Понякога леката дрямка е всичко, от което се нуждаем, за да презаредим физически и психически. Сънят не е навредил на никого!

8. Отдайте се на изкушението
Хапнете си всичко, което ви се яде. Пица, шоколад, сладолед? Няма значение. Отдайте се напълно на апетита си и не мислете за калории. Храната ни прави щастливи.

9. Поговорете с приятел
Или още по-добре - излезте навън, за да се видите с приятелите си. Няма по-добра терапия от груповото обсъждане на този и онзи.

10. Онлайн детокс
Изключете електрониката поне за час-два и се насладете на времето, прекарано далеч от онлайн пространството, което понякога е доста натоварващо.

11. Раздвижете се
Направете няколко леки упражнения, за да се разтегнете. Застояването на едно място може да повлияе зле на нервите ви. Лекото движение ще ви зареди с енергия.

12. Отидете на пазар
Няма значение какво точно ще пазарувате. Може да си купите само килограм ябълки или пък нови обувки. Шопинг терапията не е просто мит.

13. Вземете си горещ душ
Топлата вода ще отмие напрежението и ще успокои тялото ви. След това ще заспите много по-лесно и ще се чувствате отпочинали.

14. Смейте се
Пуснете си някоя наистина забавна комедия, която сте гледали и преди, и се насладете отново на любимите си забавни моменти. Душата ви ще се отпусне!

15. Помечтайте
Мечтите са безплатни и могат да се простират до края на нашето въображение. Помечтайте си за нещо близко или пък далечно - важното е да предизвикате положителни емоции.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay