3 начина да се отървете от досадните мазнини по лицето

3 начина да се отървете от досадните мазнини по лицето

Може би сте качили няколко килограма и всичко се е залепило на лицето ви? Или сте отслабнали, но излишните мазнини от лицето не са изчезнали? Какво стои зад големите бузи и двойната гуша?

Като цяло, когато качваме или сваляме килограми, ние не увеличаваме или намаляваме броя на мастните клетки, наречени адипоцити. Вместо това самите клетки се увеличават или свиват. Ето защо някои хора казват, че винаги имат проблемна област, независимо от теглото. Те имат повече мастни клетки в тази област, отколкото другите хора.

Нещо повече, други характеристики, като вашата костна структура и размерите на структурите, които са разположени в лицето ви (като слюнчените жлези), могат да направят лицето да изглежда по-пълно. И докато няма нищо, което да направите, за да промените генетиката си или да намалите мазнините на място, има някои начини, по които можете да се отървете от тлъстинките по лицето:

1. Борба със задържането на вода

Големите количества алкохол, захар и прием на сол са свързани с по-пълни лица. Всички те могат да причинят тъканите на тялото ви - включително и тези на лицето ви - да задържат водата. Намалете консумацията на тези продукти и увеличете приема на вода. Когато сте дехидратирани, тялото ви задържа всяка вода, която мине през него.

2. Съобразявайте се с всяка хранителна непоносимост

Хората с хранителни алергии или непоносимост като чувствителност към глутен и синдром на раздразнените черва често се оплакват от по-пълни лица. Подуването е често срещан симптом, че нещо не е наред с вашия храносмилателен процес. Според Международната фондация за функционални стомашно-чревни заболявания не е ясно защо IBS (която засяга до 15% от възрастните в САЩ) причинява подуване, но газът в червата изглежда няма нищо общо с това. Посещението при Вашия лекар може да ви помогне да се справите с всички основни проблеми, които водят до подпухналост.

3. Хормоните ви се бушуват

Ако лицето ви набъбва по време на "онова време от месеца", може да се възползвате от разговорите с вашия гинеколог за стабилизиране на вашите хормони. Точно преди началото на Вашата менструация, тялото ви изпитва скок в хормона прогестерон, на който можем да благодарим за повечето симптоми на ПМС, включително оток на лицето. Ако също имате горещи вълни и вашите менструации са нередовни, може да навлизате в перименопауза, което води до менопауза и може да продължи няколко години. Мислите, че това е проблем на по-възрастните жени? Помислете отново. При някои жени перименопаузата започва още през средата на тридесетте години.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay