3-те най-лоши храни за мазнините по корема

3-те най-лоши храни за мазнините по корема

Експертите твърдят, че плочките се правят в кухнята, а не в залата. Така че подбирането на храната и навлизането в калориен дефицит са начинът да имате плосък корем. Разбира се, спортът е абсолютно задължителен, но е много важно и как се храните. Консумирането на определени храни и напитки не ви позволява да имате плосък корем. Ето кои са 3-те най-лоши храни:

1. Захар

3-те най-лоши храни за мазнините по корема

Това може и да не ви хареса, но ако искате да се отървете от мазнините по корема, първо трябва да се откажете от захарта. И то във всичките й форми- напитки и храни. Храните, които съдържат захар са свързани с повишеното производство на кортизол, "стресовия хормон". Този хормон участва в метаболизма и е свързан с повишена висцерална мастна тъкан - известна като коремна мазнина. Не слагайте захар в кафето си. Вместо това добавяйте канела. 

2. Рафинирани зърна

3-те най-лоши храни за мазнините по корема

Изследванията показват, че яденето на рафинирани зърна (бял хляб и печени продукти, бял ориз, бяла паста и т.н.) увеличава коремните мазнини. Този ефект може отчасти да се дължи на високия гликемичен индекс, който задейства освобождаването на излишък от инсулин, което е свързано с повишаване на теглото.

Вместо това, изберете сложни въглехидрати, които са по-богати на фибри и белтъчини. Те се разпадат бавно в организма поради високото съдържание на фибри и помагат да се запазят нивата на кръвната захар, тъй като те се усвояват по-бавно. Също така са по-богати на хранителни вещества, отколкото обикновените въглехидрати. Консумирайте пълнозърнести храни като киноа, овес, див ориз, черен боб, плодове и сладки картофи.

3. Алкохол

3-те най-лоши храни за мазнините по корема

Консумацията на алкохол е свързана с коремната мазнина. Една от причините е, че когато пиете алкохол, тялото ви не може да го съхранява. Алкохолът съдържа мазнини, протеини и въглехидрати. Вашият черен дроб дава приоритет на обработката на алкохола, което пречи на вашия метаболизъм. Така се получава качването на килограми. 

Освен това, тъй като алкохолът не може да се съхранява като енергия, той се метаболизира чрез уникални пътища в тялото; това също може да доведе до хормонални промени, които могат да доведат до увеличаване на коремните мазнини.

Една чаша червено вино от време на време не е проблем, но прекомерната консумация на алкохол ще доведе до увеличаване на коремните мазнини.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay