4 начина да направите порите си да изглеждат по-малки

Доказани методи

4 начина да направите порите си да изглеждат по-малки

Кожата се нуждае от методи, но това не означава, че трябва да ги виждаме постоянно. Въпреки че порите са малки, те са изненадващо мощни. Те помагат на кожата да остане хидратирана и здрава, но имат някои досадни недостатъци. Може да се запушат с мръстотия, да пречат на изпозлването на фон дьо тен или просто да ни дразни вида им.

Имаме добри новини: наистина можете да затворите порите и да ги направите по-малко забележими, използвайки редица тактики като пилинг например. Ето какво можете да направите, ако имате големи пори:

1. Маски за лице

Ако виждате всяко ъгълче и пролука, когато се гримирате, има дълъг път, който трябва да извървите. Опитайте да си правите маска поне веднъж седмично, за да почиствате кожата си хубаво и да премахвате мъртвите клетки, за да имате красива, чиста и сияйна кожа.

2. Микронидлинг

При тази процедура се използват много малки и фини иглички, които образуват микроскопични каналчета в кожата. Микроиглите вкарват дълбоко в дермата активни вещества (хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, различни лекарства и активни молекули), което ускорява клетъчния метаболизъм, обмена на веществата и циркулацията на кръвта. Тези процеси отключват производството на колаген, регенерирането на тъканите и цялостното обновяване на кожата.

3. Грунд

Ако се притеснявате от големите си пори, опитайте да използвате грунд. Това е основата, която се нанася под грима, изглежда текстурата на кожата и тя изглежда копринена.

4. Фон дьо тен на прах

Опитайте фон дьо тен на прах, вместо течен, ако сте загрижени за порите си. Течните фон дьо тени са по-покривни, но фон дьо тена на прах затваря порите и се справя с излишните мазнини. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay