5-те тайни на чистия дом

5-те тайни на чистия дом

Всички имаме поне един приятел, чийто дом винаги е чист, всичко е подредено, всички съдове блестят и няма прах никъде. На повечето от нас това им се струва като нещо абсолютно невъзможно и изглежда така, сякаш е необходимо да имаш талант, за да успяваш да поддържаш дома си толкова чист. Но не е така.

Ще ви разкрием 5-те тайни на чистия дом и ще се убедите, че е по-лесно да поддържате дома си чист, отколкото сте предполагали.

1. Има разлика между спретнатост и чистота

Домът ви може да бъде изключително чист, но ако има различни предмети и вещи навсякъде- дрехи, документи, играчки, книги и т.н., няма да изглежда чисто. 

Ако искате домът ви да изглежда добре, е много важно да го поддържате подреден. Дори да не е идеално чист, ако е подреден, ще изглежда много добре. 

2. Без излишни неща

Малко хора могат да поддържат дома си чист, ако имат много вещи. Избягвайте да купувате неща, които вече имате. Не се запасявайте с различни консумативи. Не купувайте нищо, без да знаете точно за какво ще го използвате.

3. Кутия за нещата, които не са там, където трябва да бъдат 

Никой не е перфектен. На всеки се случва да дойдат гости, а къщата да бъде нагоре с краката. За такива ситуации е добре да имате една кутия, в която да сложите всичко, което не си е на мястото. Повечето хора слагат тези излишни неща в произволни шкафове и след това стана пълен хаос. Ако имате такава кутия за спешни случаи, можете да приберете всичко в нея и след това да подредите нещата си така, както трябва. 

4. Проверявайте стаята преди да излезете

Създайте си следния навик: всеки път щом тръгнете да излизате от стаята, вземете нещо, което не принадлежи на тази стая. Например можете да взимате мръсни чаши, книги, или дрехи, които трябва да се изперат.

По този начин домът ви ще изглежда много по-чист и подреден. 

5. Използвайте чистенето като метод за релакс и разсейване 

Можете да използвате времето, в което трябва да изчистите жилището си, за да помислите за нещата, които ви притесняват, да подредите мислите си и да се разсеете от проблемите. По този начин чистенето ще се случи по-бързо и лесно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

11 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay