5 жени споделят: Какво е да правиш секс след раждане

5 жени споделят: Какво е да правиш секс след раждане

Обичайно е жените да се притесняват от телата си след бременността, особено ако са загубили желанието си за секс след раждането. Дори ако тялото на жената възвърне формата си от преди забременяването, сексуалният живот на партньорите може да не възвърне предишното си състояние. 

Органите на жената се променят коренно след раждането, както и нейните сексуални предпочитания. Ето какво споделиха пет жени за секса след появата на дете.

Желанието е различно

"Вече не усещах вълнението и желанието да правя секс със съпруга си, дори след няколко месеца от раждането. Изведнъж усетих само изтощение и самота. Сексът изцяло се превърна в чужда концепция за мен. Съпругът ми също нямаше желание и затова никога не сме говорили на тази тема", Петя, 29 години.

Мисълта за секс беше страшна

"Вече не изпитвам такова удоволствие от интимността. Родих сина си преди 5 години и все още се чувствам странно, докато правя секс със съпруга си. Чувството е необяснимо. Вече не ми харесва, нито се вълнувам от това. Също така чувствам напрежението в отношенията си със съпруга си заради проблема", Ивелина, 35 години.

Раждането предизвиква промени в тялото

"Сексът не е толкова приятен, колкото преди. Усещам, че влагалището ми е по-широко. Въпреки че тренирам, за да върна тялото си преди бременността, е трудно да се наслаждавам на секса. Чувствам, че съпругът ми има същите мисли, но той се страхува да ми каже", Мария, 32 години.

Мисли за детето през цялото време

"Моят съпруг просто не може да прави секс с мен правилно! Той смята, че е странно да прави секс с жената, която току-що е родила детето му. Колкото и странно да звучи, мисля, че и той има свои собствени терзания. Но ако това означава, че не мога да се наслаждавам на секса, тогава и двамата ще трябва наистина да поговорим за това", Теодора, 27 години.

Светлина в тунела

"Изненадващо, след като родих, съпругът ми и аз обичахме да се възползваме от всяка възможност за секс. Това сякаш беше наистина непостижимо сред цялата бебешка работа и изтощение. Но това го направи толкова вълнуващо. Така че сексът беше чудесен дори след като родих, противно на всички истории, които съм чувала", Гергана, 25 години.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay