5 сутрешни ритуала за пречистване на организма

Натурална детоксикация на вашето тяло!

5 сутрешни ритуала за пречистване на организма

Много е важно да изчистваме организма си от всички вредни натрупвания. Така ще се чувстваме много по-свежи и енергични и ще предпазваме имунната си система от вредни влияния.

Лесно е да се каже, че трябва да се направи нещо, но е много по-трудно да се изпълни. Казват, че денят се познава по сутринта. Следователно, трябва да започвате сутрините си правилно, за да бъде денят ви страхотен.

Днес сме решили да ви представим няколко лесни стъпки, които можете да изпълнявате сутрин преди останалите си задължения. С тяхна помощ ще си направите един натурален детокс и ще се почувствате много по-жизнени!

1. Ставайте веднага, след като алармата звънне
Първата и много важна стъпка за свежест и енергия - не се успивайте! Недейте да се изкушавате да поспите само още 5 минути, защото това е сред най-лошите неща, които може да причините на тялото си. Не разбърквайте цикъла си на спане, а спазвайте алармата си и така ще ви бъде много по-лесно да започнете деня.

5 сутрешни ритуала за пречистване на организма

2. Пийте вода с лимон
Лимонът е изключително полезен плод. Той помага за храносмилането, премахва токсините от дробовете и дава на организма ви нужната доза витамин C. Сложете малко лимонов сок или резенчета лимон във водата си и я изпийте. Витамините и хидратацията, която идва от водата, ще ви заредят с енергия.

3. Направете малко сутрешни упражнения
Недейте да се преуморявате с тежки тренировки още от сутринта, но опитайте да започнете деня с лека загрявка. Ускорете пулса си леко с няколко коремни преси или клякания. Това ще гарантира по-ускорен метаболизъм през деня.

5 сутрешни ритуала за пречистване на организма

4. Не пропускайте закуската
Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Бабите ни са прави, когато казват, че сутрин трябва задължително да се яде. Как иначе организмът ви ще има сила да функционира нормално през целия ден? Старайте се да хапвате здравословно на закуска - мюсли, плодове, яйца или смуути, опциите да доста и достатъчно разнообразни.

Пийте зелен чай
Заменете обикновения със зелен чай. Тази напитка може да замести дори и кафето. Зеленият чай ускорява метаболизма, съдържа антиоксиданти и малко кофеин, който ще ви направи по-жизнени и готови да посрещнете предизвикателствата на деня.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

11 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay