5 трика за мотивация след обедната почивка

Тази задача може да се окаже доста трудна за изпълнение

5 трика за мотивация след обедната почивка

Мотивацията по време на работния ден като че ли е най-силна в сутрешните часове. Дойде ли време за обедна почивка, ситуацията коренно се променя. Следобедът обикновено носи доза ленивост, придружена с усещането, че енергията, която сте имали в изобилие сутринта, внезапно се е изпарила. "Мързеливият ефект” на вкусния обяд понякога не отминава до самия край на деня.

Няма как да си позволите да бъдете разсеяни и непродуктивни в офиса. Неотдавна ви показахме 6 трика за повече продуктивност на работното място. Днес ви предлагаме пет лесни начина, които могат да ви помогнат да си върнете стимулацията за работа след обедната почивка.

1. Подредете приоритетите си
Разпределете задачите си за деня така, че да приключите с най-трудните от тях и тези, които заемат най-голяма част от времето ви, още сутринта. По този начин ще оставите по-леката част от работата за следобедните часове, което пък определено ще е от полза както за самите вас, така и за успешния ви и продуктивен ден. Освен това първото нещо, с което се захванете и завършите успешно след обедната почивка, ще ви накара да се чувствате полезни и ще ви мотивира да продължавате в същия дух до края на деня.

2. Предизвиквайте себе си

5 трика за мотивация след обедната почивка

Един доста хитър трик е сами да си поставите цел, която трябва да изпълните за определено отново от самите вас време. Независимо дали срокът за нейното осъществяване е краят на работния ден, или пък ранният следобед, самата мисъл, че имате задача, с която трябва да се справите, ще "събуди" работохолика във вас.

Недейте обаче да се затрупвате със сложни и почти невъзможни за изпълнение в определения срок цели. По-скоро се захванете с лека, но важна работа, чиято реализация ще ви зареди с енергия, дори когато всичко, което искате да направите, е да грабнете чантата си и да напуснете работното си място.

3. Награждавайте се
Това е може би една от най-важните стъпки към възвръщане на мотивацията след приятната кратка почивка. Понякога всичко, от което се нуждаете, за да се справите успешно с работата си през втората половина на деня, е едно щастливо събитие, което предстои да се случи, след като си тръгнете от мястото, на което работите.

Организирайте си среща с приятели, които не сте виждали отдавна, или пък направете резервация за романтична вечеря с половинката си. В крайна сметка стимулът за работа няма как да не ви завладее, след като знаете, че след това идва ред на приятни преживявания. Ще искате да приключите по-бързо с всичко, което се изисква от вас на работното място, за да може възможно по-скоро да дойде време за забавление.

4. Дайте път на позитивното мислене

5 трика за мотивация след обедната почивка

Настроението след обедната почивка определено спада, но не можете да си позволите това да повлияе на работата ви. Затова трябва да се постараете да върнете както позитивното си отношение към всичко наоколо, така и увереното си излъчване.

Ако решите сами за себе си, че лошото настроение няма да ви помогне да се сдобиете с желание за работа, ще можете много по-лесно да се справите с останалите задачи до края на деня. В крайна сметка оптимизмът е ключът към успеха!

5. Хранете се здравословно

5 трика за мотивация след обедната почивка

Храната определено оказва влияние върху вашата работоспособност. Така че е добре да изхвърлите тежките храни от обедното си меню. Заложете на здравословна и лека храна, като салата или зеленчукова супа. Тя не само ще ви накара да се чувствате по-добре физически, но и ще възвърне енергията, от която се нуждаете.

В случай че изберете тежък обяд, напълно е възможно, когато се върнете на работното място, да не се чувствате особено добре. Току-що приетата храна може да повлияе на начина, по който гледате на себе си, и то в отрицателна посока. А това определено не работи в полза на мотивацията.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay