5 ястия за здрави зъби

Здравите зъби се дължат на правилното хранене

5 ястия за здрави зъби

Много е важно да се стараете да пазите здравето на семейството си. Създаването на навици за грижа за зъбите от ранна детска възраст, помага и по-късно. 

Не искате децата ви да имат кариеси и искате всеки път, когато ги завете на зъболекар всичко да е наред? Ето няколко рецепти за ястия, които са благоприятни за здравето на зъбите. Идеята е просто да ядете здравословна храна, която не съдържа захар и други вредни вещества. Давайте на децата шоколад и бонбони, просто не им позволявайте да ядат такива неща всеки ден. 

Ето 5 рецепти за здрави зъби:

1. Парфе с плодове и йогурт- Хубавото е, че може да сменяте плодовете според сезона. Например през есента и зимата се слагат ябълки, през пролетта ананас и банани, а през лятото боровинки и ягоди. Сложете малко йогурт отгоре и ще видите децата колко ще се радват. 

2. Сандвичи с печено сирене- Добре е да давате калции на децата. Направете сандвичи с пълнозърнест хляб, печено сирене и домати. Лесна и вкусна вечеря.

3. Домашна пилешка супа- Сложете много зеленчуци, хубаво пилешко месо и фиде. Вкусно и полезно! 

4. Лазаня- Искате да приоготвите нещо вкусно? Опитайте да направите лазаня. Добавете много зеленчуци в соса, използвайте чисто месо и високо маслени млечни продукти. Децата я обожават, а е и доста полезна. 

5. Салата-Каквато и салата да направите, няма да сбъркате. Много деца не искат да ядат зеленчуци, но ги направете задължителна част от вечерята. Много е хубаво децата да ядат салата, защото особено през лятото зеленчуците са свежи и истински. Може да направите дресинг от лимонов сок и малко зехтин. 

Освен полезното ядене, което им правите, трябва да следите дали си мият зъбите всяка вечер!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay