6 неща, които ще ви се случат, ако започнете да носите стягащ корсет

6 неща, които ще ви се случат, ако започнете да носите стягащ корсет

Корсетите съществуват от много векове и са носени както от жени, така и от мъже. В днешно време много жени носят колани, наподобяващи корсети, които са стягащи. Някои жени ги носят за стягане на талията, други за прибиране на корема. Но те може да не доведат до желания резултат и да повлияят на вашето здраве. 

Ето какво може да се случи с вас, ако започнете да носите стягащ корсет:

1. Няма да получите форма на пясъчен часовник

Когато носите стягащ корсет, талията ви ще изглежда по-малка. След като го свалите обаче, тя ще се върне към естествената си форма. Дори и да видите резултат веднага след като свалите колана и за кратък период от време след това, този ефект няма да продължи дълго. 

2. Няма да отслабнете

Може да забележите, че сте отслабнали малко, след като сте носили такъв колан. Това тегло обаче най-вероятно е вода, която сте загубили чрез изпотяване, а не телесни мазнини. Може да загубите и част от телесните мазнини, защото коланът ще стисне стомаха ви и ще ви накара да се чувствате сити. Този начин на отслабване обаче не е здравословен, нито устойчив.

3. Ще усещате дискомфорт 

Дори и да вярвате, че виждате някои незначителни промени след използване на такъв колан, те вероятно не си заслужават само заради това колко неудобно е. Освен това едва ли ще носите подобен колан особено дълго време, защото наистина причинява дискомфорт. 

4. Може да имате проблеми с гърба 

Докато носите подобен колан, той ще поддържа позата на тялото ви правилна. Но ако го носите прекалено дълго, това може да отслаби мускулите ви и след това да имате проблеми с гърба. 

5. Ще ви е по-трудно да дишате

Коланът също може да затрудни дишането. Той дори може да намали белодробния ви капацитет с 30% до 60%. Поради това може да загубите съзнание. Начинът, по който тези колани въздействат на белите ви дробове, също може да доведе до още по-сериозни проблеми, като възпаление и натрупване на течности.

6. Може да увредите органите и ребрата си

Тъй като коланът притиска стомаха ви, това влияе и на случващото се вътре в него. Това притискане може да промени позицията на органите ви и може да повлияе на тяхното функциониране, както и на кръвообращението. Редовното носене на корсет може да деформира гръдния кош. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay