7 навика, които развалят ефекта от Вашата диета

Спрете ги още сега!

7 навика, които развалят ефекта от Вашата диета

Всяка дама, подложена на диета, е изкушена да похапне нещо вкусно и не чак толкова здравословно. Бедата, обаче, не е там. Имаме едни изградени навици, които дори не съзнаваме колко вредни са и как пречат на нашето отслабване. Вижте кои са и спрете да ги правите!

Ядем салата всеки ден - Да, ядем я, защото си казваме, че в нея има зеленчуци, а от тях няма шанс да напълнеем. Вярно е! Но, ако започнете да замествате основното си ядене с нея и всеки ден хапвате салатки, то организмът ще си поиска своето и в един момент ще започнете да лъжете сами себе си, прибавяйки към салатата майонеза, сирене, салатен дресинг - все неща, които забавят процеса на отслабване. По-добрият вариант е менюто да Ви е разнообразно и да хапвате от всичко, но по малко.

Ядем по-късно за обяд - Дори и да сте затрупани с работа, стане ли 12-13 ч. и усетите ли глад, просто излезте и хапнете. Не карайте тялото Ви да чака, защото то ще запомни това и ще си отмъсти, а именно с неразположение и излишни килограми.

Ядем, докато правим и други неща - Ще кажете, заети сме. Доста хора гледат телевизия, говорят по телефона, или сърфират в Интернет, докато ядат. По този начин, обаче, Вие не можете да доловите сигналите на Вашето тяло и да разберете кога сте се наяли. Така можете да надвишите количеството храна, което Ви е необходимо.

Ядем прави - Научно доказано е, че докато ядем прави, никога няма да отслабнем. Хората, които бързат да се нахранят на крак консумират 30% калории повече в сравнение с останалите.

Ядем винаги навън - Няма лошо да излизате от време на време и да хапвате навън с приятели, но нека това не ви става навик! Храната в ресторантите не винаги се знае от колко качествени продукти е сготвена, а и порциите са големи и ядете повече.

Пием сода - Избягвайте като цяло газираното. Тези напитки ще засилят усещането Ви за глад.

Прескачаме някое ядене - Погрешно се смята, че, ако човек хапне не три, а два пъти днес, то той ще отслабне по-бързо. Пълна заблуда! Хранете се разумно, но редовно!

Станетe част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay