7 трика за грижа за кожата

7 трика за грижа за кожата

Лятото е времето от годината, в което ходим с най-разголени дрехи. Поради тази причина искаме кожата ни да изглежда добре, но топлината и слънцето могат да причинят кожни проблеми. Скъпите козметични продукти често са неефикасни и ужасно скъпи. 

Събрахме няколко трика, които могат да направят кожата ви съвършена бързо и лесно. 

1. Скраб от сода за хляб

Содата за хляб върши работа не само в кухнята, а и в грижата за кожата. Направете паста от 3 части сода за хляб и една част вода. Измийте лицето си с вода и сапун. След това внимателно нанесете тази паста, като я разтривате. След това отново изплакнете обилно с вода. Това работи и като почистващо средство за чувствителна кожа.

2. Сладкото и соленото я правят красива

Комбинирайте сол, захар, мед и кокосово масло. Трябва да се получи гъста паста. Тази паста може да се използва както за лице, така и за тяло. Използвайте я веднъж или два пъти седмично. Това ще предотврати запушването на порите и появата на акне. 

3. Масло от марула

Маслото от марула се добива от дървото марула, което расте в Южна Африка. Това масло е пълно с мастни киселини. То се препоръчва за успокояване на суха, дехидратирана кожа. Маслото се абсорбира бързо и ще остави кожата ви здрава и блестяща. 

4. Витамин А

Дерматолозите препоръчват избор на нощни кремове, които съдържат витамин А, наречен ретинол. Но можете да обогатите крема си с витамин сами. Добавете няколко капки масло от шипка или морков към нощния си крем. Това ще ви помогне да избегнете стрии, акне и бръчки.

5. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво ефикасно се бори с бактериите в кожата. То помага за справяне с раздразнена кожа, намалява акнето и се справя със възпалението. 

6. Вземете си вана

Вместо обикновена вода, напълнете ваната със следното: смесете 1/4 чаша овес, 1/4 ч. мляко, 1/4 ч. захар и 1/4 ч. билки по ваш избор. Сложете всичко това в кухненския робот. След това добавете 10-15 капки етерично масло, 2 с. л. мед и 2 с. л. масло за тяло. Сложете всичко това във ваната, добавете вода с приятна температура и се насладете. 

7. Опитайте да изключите захарта от менюто си

Прекомерната консумация на захар може да предизвика появата на бръчки, фини линии и кожа без блясък. Опитайте да намалите консумацията на захар максимално. Вместо захар, яжте повече плодове. Това ще задоволи желанието ви за сладко и ще даде на тялото ви антиоксиданти. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay