7 начина да предотвратим гъбичната инфекция

Ето как можем да се спасим

7 начина да предотвратим гъбичната инфекция

Дами, трябва да поговорим за гъбичните инфекции. Да, това не е най-приятната тема, но живеем във времето на прашките и тесните панталони, интензивните тренировки, които ни карат да се потим и т.н., така че е време да обсъдим истината за гъбичните инфекции.

Статистиката сочи, че 3 от 4 жени ще получат гъбична инфекция в даден момент. Гъбичните инфекции обикновено се проявяват със сърбеж, дразнене, болка по време на полов акт, болезнено уриниране, вагинален мирис, както и бяло течение.

Обикновено тези инфекции се лекуват лесно, но са доста неприятни, така че е по-добре да ги избегнем, нали?

Гъбичната инфекция се появява тогава, когато има дисбаланс в pH-то на вагината. Във всяка вагина има бактерии и гъбички. Но има равновесие между добрите и лошите бактерии и гъбички. Когато това равновесие е нарушено се появява инфекцията. Имайте предвид, че вагината е отворена система и всичко, което попада в нея може да наруши нормалното pH.

Други фактори за появата на гъбична инфекция са хормонални промени, менструален цикъл, бременност, употреба на антибиотици, ХИВ, диабет и някои автоимунни заболявания. Хигиената и начинът на живот също са от значение.

Ето някои съвети за това как да намалите шанса за получаване на гъбична инфекция:

1. Не носете мокър бански цял ден

Колкото по-голяма е влагата, толкова по-голям е шанса да се измени нормалното pH. Изпотяването по време на тренировка или дори горещата вана могат да повлияят на количеството влага.

Най-важното е колко време ще оставим влагата там. Ако веднага сваляте банския си, след като излезете от басейна, всичко ще бъде наред.

2. Инвестирайте в повече памучни дрехи

Повечето от вас вероятно носят дрехи от синтетични материи. Ако носите повече памучни дрехи, които попиват влагата и имате чифт дрехи в себе си, за да се преоблечете, когато се намокрите, няма да имате проблеми.

3. Носете памучно бельо или не носете бельо изобщо

Памукът е по-дишаща материя от синтетиката и задържа по-малко влага. Ако сте предразположени към гъбични инфекции, добре е да спите без бельо, за да оставяте малко време на областта да "диша".

4. Забравете за интимните гелове

Интимните гелове буквално измиват добрите бактерии от влагалището и това нарушава нормалното pH. Забравете за всички видове гелове, дезодоранти и спрейове. Всички тези продукти дразнят кожата и имат негативен ефект.

5. Трябва да се триете по правилния начин, всеки път

Трябва винаги да се триете отпред назад, за да предотвратите навлизането на ректалните бактерии във влагалището.

6. Избирайте правилните продукти

Сексът по време на инфекция може да бъде болезнен и мъчителен и като цяло сексът може да бъде причина за появата на инфекция. Някои презервативи имат същия ефект като интимните гелове. Внимавайте какви презервативи ползвате.

7. Обмислете методите за предпазването от бременност

Независимо дали използвате хапчета, спирала или друг вид контрацепция, повечето от тези методи влияят на pH-то, особено когато започвате нов метод. Най-доброто, което можете да направите, е да говорите с лекаря си.

8. Ако сте се провали с предотвратяването, незабавно посетете лекар

Ако не сте успели да се предпазите и все пак получите гъбична инфекция, забравете за самодиагностицирането. Ако усетите, че нещо не е наред, незабавно се консултирайте с лекар. Ако опитате да се самолекувате, ще попаднете в омагьосания кръг на гъбичните инфекции.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay