7 държави, в които правят най-добрият сладолед в света

7 държави, в които правят най-добрият сладолед  в света

Най-подходящият десерт за лятото безспорно е сладоледът. Има с най-разнообразни вкусове, затова и най-изтънчените прищевки, могат да бъдат задоволени. Ние решихме да Ви дадем идея кои са страните, които правят най-божествения сладолед, който някога сте си представяли.

7. Ямайка - В страната има големи магазини за сладолед. Не пропускайте възможността, ако сте там, да опитате този с ром, или с аромат на водка. За почитателите ан плодовия сладолед, там би било рай, тъй като можете да избирате между различни тропически вкусове.

6. Мексико - Един от най-известните сладоледи тук е Paleta. Можете да си закупите сладоледи с ранообразни аромати, но преобладават тези на шоколад, ванилия и ягода. Те са майстори и в измислянето на нетрадиционни вкусове , като например имат сладолед, съчетаващ аромата на скункс, змия и стрида. Как  Ви звучи, а?

5. Австралия - Те са сред първите десет страни, които консумират най-много сладолед на глава от населението. Ето защо и са се усъвършенствали в правенето му!

4. Турция - Тук традиционният сладолед се казва Дондурма. Неговата основна съставка е салеп , която се извлича от корена на лилавата орхидея. Вкусът му наистина е невероятен.

3. Япония - Тук можете да опитате много нетрадиционни сладоледи.

2. САЩ - Най-популярните вкусове сладолед тук са шоколад, бисквити и сметана, ванилия!

1. Италия -  Едва ли учудваме някого с това, че Италия е номер едно в тази област. Gelato е мек сладолед с гладка текстура, който бавно се разтапя в устата. Той има по-малко мазнини в сравнение с другите сладоледи. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay