7 начина да намалите желанието за никотин за всеки, който се опитва да откаже цигарите

7 начина да намалите желанието за никотин за всеки, който се опитва да откаже цигарите

Пристрастяването към никотина е лесно. Над 1.1 билиона човека са пушачи, а пушенето е причинител на редица сериозни заболявания, сред които и раковите. Има няколко начина, които наистина могат да помогнат при желаещите да се откажат от цигарите, да намалят никотиновия глад и последствията от него.

1. Магнезий

Той намалява пристрастяването към никотина като влияе на рецепторите, които стимулират освобождаването на допамин. Допаминът участва като невротрансмитер в регулацията на множество процеси в централната и периферна нервна система и като хормон.

2. Акопунктура

Акопинктурата помага много на хора, които се опитват да откажат цигарите. Необходими са процедури на определени места, които са свързани с дробовете, устата и дихателните пътища. Значително намалява никотиновия глад.

3. Хипнотерапия

Този метод може да помогна за промяната на възприятието за цигарите с нещо негативно или неприятно и по този начин да се намали желанието за употреба.

4. Тренировки

Според проучвания правенето на 5 минутни упражнения с висока динамика може да доведе до временно нежелание за никотин.

5. Никотинови лепенки

Повечето от хората опитали да спрат цигарите с помощта на никотинови лепенки казват, че метода работи. Съобразени с навиците на пушене и броя цигари, които са пушили на ден, както и съчетани с медикаменти препоръчани от специалист, никотиновите лепенки имат ефект.

6. Лимон

Дъвченето на лимонова кора или кора от лайм в моментите когато ви се допуши ще помогне да преодолеете желанието. Кората е богата на витамин C и антиоксиданти.

7. Ангажиране на времето

Според проучванията ако времето ви е силно ангажирано или имате да решавате сложни казуси по-рядко ще се сещате за никотина.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay