7 неща, които се случват с тялото ви, когато целунете някого

7 неща, които се случват с тялото ви, когато целунете някого

Целуването на някого, когото обичате, не просто кара вас и партньора ви да се чувствате добре и укрепва връзката ви. Оказва се, че има много ползи за здравето. Например може да не се чувствате в настроение да целувате любимия човек, когато ви боли глава, но точно това може да ви помогне да се отървете от главоболието. 

Нека разберем какви други любопитни ползи за здравето има целуването:

1. Вашите артерии може да са по-здрави

Проучване установи, че хората, които се целуват по-често, имат по-ниски нива на холестерол. Когато се целувате, тялото ви започва да произвежда повече окситоцин. Този хормон помага за облекчаване на стреса и безпокойството, което може да допринесе за високи нива на холестерол. Целувките също могат да помогнат за понижаване на кръвното Ви налягане.

7 неща, които се случват с тялото ви, когато целунете някого

2. Вашата алергична реакция може да стане по-малко интензивна

Целуването намалява стреса и ви зарежда с положителни емоции, които могат да помогнат за намаляване на алергиите. Трябва обаче да имате предвид, че ако вашият партньор яде нещо, към което сте алергични, това може да предизвика алергична реакция.

3. Лицето ви може да изглежда по-младо

Когато се целувате, участват много лицеви мускули, така че тонизира лицето ви като истинска тренировка. На минута можете дори да изгорите до 26 калории. И тъй като целувките увеличават притока на кръв към лицето ви, това може да стимулира производството на колаген и еластин, което може да помогне на лицето ви да изглежда по-младо.

7 неща, които се случват с тялото ви, когато целунете някого

4. Главоболието или спазмите Ви могат да станат по-леки

Ако имате главоболие или менструални спазми, може би е добра идея да се опитате да облекчите болката чрез целувка. Целувката разширява кръвоносните Ви съдове и понижава кръвното Ви налягане, така че може да помогне за намаляване на болката.

5. Вашите зъби може да станат по-малко склонни да получат кариеси

Целувките увеличават производството на слюнка, която може да предпази зъбите ви от вредни бактерии и да предотврати кариеси. Някои експерти също казват, че минералните йони в слюнката могат дори да помогнат за възстановяването на малки лезии в зъбния емайл. Вашата хигиена на устната кухина и тази на партньора ви е много важна, тъй като има и бактерии, причиняващи кариеси, които могат да се прехвърлят, когато се целувате.

7 неща, които се случват с тялото ви, когато целунете някого

6. Може да отслабнете

Целувките също карат тялото ви да произвежда повече допамин. Ако в тялото ви няма достатъчно от този хормон, може да имате повече глад за храна, което обикновено означава, че може да искате да ядете нещо нездравословно и висококалорично. И дори след като сте го изяли, може да не сте напълно доволни. По-високите нива на допамин могат да контролират апетита ви и да помогнат за предотвратяване на наддаването на тегло.

7. Може да се чувствате по-малко сънливи

Допаминът също влияе на енергийните нива. Ако нивата на допамин са ниски, може да се почувствате по-уморени и да имате нужда от повече сън от обикновено. Ето защо целуването може да увеличи будността на тялото ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay