7 полезни съвети за маникюр в домашни условия

Всички обичаме времето, прекарано в козметичния салон, след което не можем да се нагледаме на новия си маникюр.

7 полезни съвети за маникюр в домашни условия

Посещението в салона на всеки 2-3 седмици обаче не е част от бюджета на много любители на красотата. Ако искате да се поглезите и да постигнете великолепни нокти, без да харчите огромна сума пари, разберете нашите седем съвети за перфектен маникюр в домашни условия.

Закупете си правилните инструменти. Една от основните разлики в професионалната и домашната грижа за ноктите е, че салонът разполага с много фантастични инструменти, необходими за оформянето на ноктите. Можете да намерите инструменти, подобни на тези в салоните, в повечето аптеки или специализирани магазини. Не забравяйте да ги използвате внимателно, за да не нараните ноктите си.

Пригответе си ексфолиант. Почистете в дълбочина ръцете си с ръчно направен скраб. Скрабът от кафе ще направи ръцете ви супер меки. Просто смесете утайка от кафе, захар и зехтин, докато се образува паста. Масажирайте ръцете си 30 секунди и изплакнете старателно скрабта в топла вода.

Хидратирайте. След като сте масажирали ръцете си, е важно да добавите към тях и влага, за да подхраните кожата и да предотвратите изсушаването й. Уверете се, че продуктът, който ползвате, включва активни съставки като кокосово мляко, масло от жожоба или масло от ший.

Лакирайте тънки слоеве. Когато стигнете до лакирането, се уверете, че поставяте лака с няколко тънки слоя. Ако се опитате да лакирате ноктите си със само един дебел слой, почти сигурно ще се окажете с неравен маникюр.

Избегнете грешки. Колкото и да сте внимателни, почти е сигурно, че ще направите поне една грешка. Не се тревожете за излишния лак, който ще се окаже върху кожичките. Почистете го веднага, след като го забележите. Дръжте наблизо тампонче, напоено с лакочистител.

Не забравяйте топ лака. Нанасянето на топ лак върху лакираните нокти е перфектният завършек на маникюра. Той ви помага да запечатате работата си и добавя блясък.

Използвайте бързосъхнещи агенти. Когато маникюрът ви бива направен от професионалист в професионален салон, той ще бъде запечатан и в нужната ултравиолетова лампа. Но когато го правите вкъщи, е много вероятно да размажете нанесения лак. За да предотвратите това да се случи, използвайте бързосъхнещи агенти, за да запечатате лака си незабавно и да премахнете риска от размазване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay